30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi nu au decis încă persoana pe care o vor susţine în cursa pentru fotoliul de primar al Galaţiului, progresiştii se declară susţinătorii acelui candidat care va fi cotat drept lider în preferinţele gălăţenilor. Dobrea, preşedintele organizaţiei locale UNPR, a susţinut ieri că este nevoie de o persoană decisă să mişte lucrurile de la nivelul municipalităţii spre progres, iar oraşul nostru, care este în prezent monoindustrial ar trebui să îşi dezvolte mai multe ramuri industriale, bazate pe producţie, intensificarea activităţii portuare, întrucât poziţia geostrategică ne permite să devenim un port similar Roterdamului. Dobrea a susţinut că o atare dezvoltare nu exclude comerţul, existenţa unui conglomerat comercial cu spaţii de recreere, cinematografe etc.
Progresistul apreciază că poziţia de oraş cu cele mai mici venituri pe cap de locuitor pe care o are astăzi Galaţiul poate fi schimbată şi printr-un primar dedicat gălăţenilor şi că eşecul în dezvoltarea celui de-al doilea mare pol urban, după capitală, ce ar fi trebuit să conţină cele două oraşe vecine, este reflexia „orgoliilor” nemăsurate care au coexistat. Iar aceleaşi orgolii s-au manifestat drept frână reală ce a împiedicat dezvoltarea oraşului.
UNPR are în vedere circa 2-3 persoane dintre candidaţii la fotoliul de edil şef al Galaţiului şi va face public numele pe care îl va susţine imediat ce se vor decide.


Articole înrudite