06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protest firav anti-Ponta la Galaţi
Protest firav anti-Ponta la Galaţi

În ziua citirii şi votării moţiunii depusă de liberali în Parlament pentru căderea Guvernului Ponta, Galaţiul s-a aflat pe harta oraşelor în care au fost organizate proteste contra Guvernului Ponta. E adevărat că în buletinele de ştiri ale televiziunilor naţionale protestul de la Galaţi nu a fost prezentat. Poate din cauza participării firave la eveniment. Practic PNL şi PMP au reuşit să mobilizeze doar vreo sută de protestatari, şi asta pentru că mitingul s-a desfăşurat în timpul orelor de lucru (fiind programat după ora 12, concomitent cu votul din Parlament).

Cu vuvuzea, steaguri tricolore, tricouri cu însemnele partidului (purtate de cei de la PMP) protestatarii au cerut demisia premierului Ponta. Mulţimea scanda: „Jos Ponta” agitând bannere cu mesaje de genul „Ponta Ş-O-VA lua!”, „Ponta a furat şi se vrea scăpat”, „Ponta plagiator i-e frică de popor”, „Votul nu e lozincă, este forţa noastră”.

Nicuşor Ciumacenco, copreşedintele organizaţiei municipale PNL Galaţi, a declarat: „Principalul motiv pentru care am ieşit în stradă este obiectul moţiunii de cenzură, pentru ca diaspora să poată vota. Avem un premier care are probleme cu justiţia. Nu ştiu dacă e vinovat sau nu, dar trebuie să dea dreptul justiţiei de a verifica dacă concluziile la care a ajuns sunt adevărate. Ne face de ruşine în ţară şi în Europa”.

Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi, a vrut să puncteze ideea că protestul comun al celor două partide este o acţiune singulară: „Numai astăzi ne-am aliat cu PNL ca să protestăm împotriva Guvernului şi premierului. Ponta nu-şi mai are locul în fruntea Guvernului. Oricine ar fi în locul lui Ponta, ar fi mai bine pentru România” a declarat Cristache. 


Articole înrudite