04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Disputa dintre conducerea locală a organizaţiei PSD şi preşedintele CJ, Eugen Chebac, dispus să suporte consecinţele furiei partidului pentru a obţine încă un mandat la conducerea judeţului, nu a fost încă tranşată. E drept că în conflict a picat consilierul judeţean executat, Alexandru Teodorescu (pentru că a refuzat să semneze convocarea unei şedinţe CJ extraordinare şi nici nu a răspuns telefoanelor colegilor care îl chemau la judecarea din partid - n.r.), dar în privinţa lui Chebac, PSD încă nu a decis cum să îl pedepsească. Liderul liberalilor gălăţeni comentase interesant situaţia, apreciind că este “politica osului în gât: nu poţi nici să îl scuipi, nici să îl înghiţi”. Acum social-democraţii au ca sarcină de partid rezolvarea acestei probleme complicate. Iar cel mai simplu este să rezolvi o belea cu mâinile altuia, nu-i aşa? Drept pentru care PSD încearcă să îl convingă pe prefectul Paul Florea să îl mazilească pe Chebac, astfel încât acesta să piardă fotoliul de preşedinte al CJ. În acest sens, Cristian Groza, unul dintre consilierii judeţeni PSD, a sesizat Prefectura.
Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD, a precizat că în documentul depus i se cere prefectului „să ia măsurile care se impun ţinând cont de prevederile Legii 393, care precizează că mandatul de preşedinte al Consilului Judeţului încetează odată cu pierderea calităţii de membru al formaţiunii politice pe listele careia a fost ales”.
Evident, PSD pune problema eronat, întrucât Chebac nu a candidat pe listele partidului, ci a fost ales prin vot nominal de către electorat, chiar dacă a candidat din partea PSD iar intenţia de a candida pentru alegerile viitoare cu susţinerea unui alt partid nu reprezintă un argument pentru pierderea funcţiei de preşedinte al CJ.
PSD Galaţi va decide cum să rezolve “cazul Chebac” după sărbătorile de iarnă, aşa cum le-a recomandat public Victor Ponta.


Articole înrudite