05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Purificatoarele lui Pucheanu, divertisment pentru penelişti
Purificatoarele lui Pucheanu, divertisment pentru penelişti

 

După două luni de la achiziţia Primăriei municipiului Galaţi de purificatoare de apă pe motiv că apa potabilă din reţeaua publică ar putea afecta sănătatea angajaţilor, aceasta continuă să producă ecou în continuare printre cei aflaţi în opoziţie, mai exact printre consilierii PNL, care critică dur şi ironic această decizie a Primăriei Galaţi. Reamintim că, într-un caiet de sarcini întocmit de Primăria municipiului Galaţi în vederea achiziţionării unor servicii de închiriere şi mentenanţă a 16 aparate de purificare a apei care vor fi instalate la sediile municipalităţii gălăţene se arăta: ”Având în vedere că apa din reţeaua publică de apă potabilă conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme, Primăria municipiului Galaţi doreşte să achiziţioneze servicii de închiriere şi mentenanţă a aparatelor de purificare a apei de toate elementele improprii menţionate anterior, care păstrează sporurile minerale necesare organismului, asigurându-se astfel protecţia sănătăţii salariaţilor”.

”Primăria o emisiune de divertisment”

Recent, într-o conferinţă de presă organizată de către consilierii locali PNL, Onuţ-Valeriu Atanasiu şi Ion Cordoneanu, aceştia şi-au exprimat nemulţumirile legate de ultimele decizii pe care Primăria le-a luat, decizii care nu-i ajută pe cetăţeni, ci doar pe cei care lucrează in aparatul de specialitate al Primăriei, conform spuselor acestora.
"Am sesizat lucruri care nu ne-au făcut mândri, că un departament sau un aparat de specialitate din Primărie a dat nişte anunţuri. Este vorba despre anunţul legat de apă. Aici, am o cană cu apă de la robinet, pentru dumneavoastră (n.r. - presa) am luat apă plată, zicem să nu vă otrăvim, să nu fie o presă otrăvită. Noi îndrăznim să bem apă de la robinet, aşa cum beau gălăţenii putem bea şi noi această apă şi ni se pare că anunţul respectiv este de natură de a ne face, să ne simţim ca în emisiunile de divertisment. Nu am fost întrebaţi, sincer, dacă din banii publici putem face acest lucru", a declarat Onuţ- Valeriu Atanasiu.


Articole înrudite