18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Raluca Turcan critică bugetarii plătiţi de zeci de ori mai bine decât managerii de companii private
Raluca Turcan critică bugetarii plătiţi de zeci de ori mai bine decât managerii de companii private

Preşedintele PNL Sibiu, deputata Raluca Turcan, a afirmat vineri, că în România "sunt multe instituţii care irosesc banii publici" şi "angajaţi la stat (...) plătiţi de zeci de ori mai bine decât manageri din companii private", în contextul proiectului de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare.
"Această ordonanţă nu se denumeşte neapărat ordonanţa austerităţii, ci ordonanţă pentru reducerea risipei. (...) Ordonanţa aceasta, şi asta o spun în cunoştinţă de cauză, nu este pentru instituţii, cum este instituţia Consiliului Judeţean Sibiu. Sunt multe alte instituţii în România care în momentul de faţă irosesc banii publici şi dacă la un anumit moment o să simt nevoia, o să vin cu date şi cu cifre, pentru că am ajuns în situaţii hilare în care angajaţi la stat, în instituţii în cea mai mare parte centrale sau în companii de stat, sunt plătiţi de zeci de ori mai bine decât manageri de companii private care creează dezvoltare în România", a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.
Prezentă la eveniment, Daniela Cîmpean, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte la nivel naţional al PNL, a spus că această ordonanţă afectează angajările pe care intenţiona să le facă.
"Pentru Consiliul Judeţean cea mai gravă parte din această ordonanţă este faptul că ne-am propus să extindem organigrama Consiliului, pentru că s-au accesat multe proiecte. Colegii de la Consiliu lucrează mult peste program şi aveam nevoie să facem noi angajări. (...) La nivel guvernamental nu se poate cunoaşte situaţia din fiecare (consiliu judeţean - n.r.). Este o situaţie particulară la Sibiu. Judeţul Sibiu este printre judeţele care are organigrama cea mai mică", a precizat Daniela Cîmpean, potrivit Agerpres.


Articole înrudite