Raluca Turcan (PNL): Tot mai multe şcoli au primit somaţii de la inspectoratele şcolare să reducă imediat numărul de posturi din şcoli Recomandat

Joi, 04 Octombrie 2018 18:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un comunicat de presă al prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan, se arată că ordinul prin care sunt concediaţi peste 4.000 de profesori a fost semnat de fostul ministru Valentin Popa. Acesta aruncă vina pe sindicate, deşi recunoaşte că mai este nevoie de încă 10.000 de noi posturi în şcoli. Cu alte cuvinte, deşi avem puţini profesori, deşi personalul auxiliar şi administrativ este insuficient, Guvernul taie din bugetul educaţiei şi dă afară câteva mii de angajaţi.

”Este limpede: fostul ministru minte! Despre nevoia de a reduce cheltuielile se ştia încă de acum un an, mai precis din data 7 decembrie, atunci când a fost publicată OUG nr. 90/2017. Art.5, în baza căruia ministrul Popa şi-a fundamentat ordinul sinistru de concedieri în sistemul de învăţământ, scrie negru pe alb: «În anul 2018, numărul maxim de posturi care se finanţează din fonduri publice (...) se stabileşte astfel încât să se asigure plata integrală a drepturilor de natură salarială (...) cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget». Pe româneşte, dacă Guvernul rămâne fără bani în timpul anului, atunci dă oameni afară! Guvernul a premeditat această acţiune încă de anul trecut, alocând educaţiei bani insuficienţi. Nici salariile nu au fost acoperite în integralitate! La rectificare educaţia nu a primit bani suficienţi pentru salarii. Cert este că, în acest moment, tot mai multe şcoli au primit somaţii de la Inspectoratele Şcolare, să reducă imediat numărul de posturi de profesori şi personal auxiliar din şcoli. Câte astfel lovituri trebuie să mai primească şcoala românească din partea acestui guvern cinic şi incompetent?”, afirmă Raluca Turcan.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu