28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De la alegerile locale din vara lui 2008, consilierii municipali, aleşii tecucenilor, nu s-au întrecut nici în iniţiative şi nici măcar în intervenţii. Nu este vorba doar de reprezentanţii partidului aflat la putere, ci de toată echipa Consiliului Local, indiferent de culoarea politică. Majoritatea proiectelor de hotărâre sunt iniţiate de primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, câteva iniţiative nesemnificative aparţinând consilierilor locali. La capitolul intervenţii, sunt doar câteva nume, din opoziţie, care au avut nelămuriri, în rest... numai de bine. În ultimul timp, însă, ştafeta interpelărilor a fost preluată de Partidul Verde, reprezentanţii acestuia fiind cei mai inimoşi consilieri. Glasul „verzilor” se aude necontenit de câteva sedinţe şi se pare că acesta este doar începutul.
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Tecuci, ce a avut loc pe data de 4 august, deşi nu era prevăzut un punct special, gen „Întrebări, interpelări, petiţii”, consilierul municipal Ionuţ Manoliu a avut de lămurit o problemă legată... nu de ordinea de zi, ci de lucrările privind reabilitarea Casei de Cultură Tecuci, iar în acest sens Manoliu a punctat: „Am şi eu o întrebare. Nu este legată de muzeu, ci de Casa de Cultură. Tabla de pe acoperiş nu este cea mai potrivită soluţie, nu se mai foloseşte această tablă pe nicăieri, e demodată. Cred că ar fi fost potrivit să fie alt material. În plus, nici nu este foarte frumoasă, ideal ar fi fost Lindab”.
Primarul Eduard Finkelstain a replicat: „Este adevărat, însă sunt scăpări ale proiectantului. Tabla nu este estetică, însă sunt alte lucrări care sunt foarte bine executate şi conferă durabilitate în timp. Am înlocuit gresia ordinară cu care ar fi trebuit să fie placat brâul cu marmură. Am făcut act adiţional pentru a monta marmură pe holul central şi scări. Nu putem schimba şi tabla. Poate în anii următori. Trebuie să fim mulţumiţi că totuşi am renovat clădirea”. Răspunsul edilului şef al urbei pare să-l fi mulţumit pe Manoliu, care nu a mai avut nici un fel de comentariu.


Articole înrudite