19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sancţiuni fără rost şi demisii răsunătoare în PNL Galaţi. Dr. Mihai Bucatanschi şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid
Sancţiuni fără rost şi demisii răsunătoare în PNL Galaţi. Dr. Mihai Bucatanschi şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid

Se răreşte PNL Galaţi într-un ritm alert de când George Stângă s-a văzut şef de trib şi caută nod în papură oricui ridică un pic capul. Oamenii de valoare şi profesionalism recunoscut de întreaga comunitate se retrag unul câte unul din structurile de conducere ale partidului şi nu numai. Cea mai recentă demisie din funcţiile de conducere deţinute în partid este cea a medicului cardiolog Mihai Bucatanschi, care a ales să rămână doar simplu membru PNL. Acesta era singurul medic din Galaţi rămas în structurile de conducere ale partidului, după ce medicii Sorin Ungurianu, Dumitru Istfan, Paul ichim şi Elena Vrabie şi-au dat demisiile din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului şi au rămas şi ei doar simpli membri.
Contactat telefonic, dr. Mihai Bucatanschi a încercat să îndulcească situaţia şi nu a dorit să dea frâu liber supărărilor acumulate pe actuala conducere a partidului. ”Nu vreau să comentez.Ce am avut de spus, am spus colegilor de partid. Nu vreau să mai slăbesc opoziţia în plus, care şi aşa e vai mama ei. Eu mai sper că vor fi mai activi în viitor şi că vor reuşi să unească opoziţia pentru că aşa nu se mai poate, adică 3-4 partide în opoziţie, unul încolo, unul încolo, nu iese. Trebuie să renunţe la orgolii şi să găsească un numitor comun. Eu am rămas un simplu membru de partid”, ne-a declarat medicul.
Din surse aproapiate partidului am aflat că supărările au pornit în momentul în care şase membri de partid au fost chemaţi ”la raport” pentru a fi muştruluiţi şi sancţionaţi, fără a exista motive pertinente, ci mai mult li s-a căutat nod în papură. Este vorba despre Claudiu Iacob, Paul Găvănescu, Ion Teodorescu, Ciprian Boran, Marian Lupaşcu şi doctorul Mihai Bucatanschi. Unora dintre aceştia li s-a reproşat că, potrivit unei decizii din vara trecută, aceştia aveau obligaţia să găsească 5 membri pentru a forma o secţie de cartier, iar cei 5 să fie neapărat din acel cartier. Paul Găvănescu a reuşit să adune doar 4 membri, deci s-a luat decizia sancţionării acestuia.
”Eu nu-mi doresc să lovesc pe cineva. Din punctul meu de vedere e o mare greşeală ce fac ei, e a doua oară când fac greşeala asta. Ei nu înţeleg că din treaba asta nu are nimeni de câştigat, doar partidul pierde. Găvănescu astăzi este şi mâine nu mai este, cum şi Stângă astăzi este şi mâine nu mai este E vorba despre un principiu pe care nu mai reuşim să-l respectăm şi capacitatea să-l înţelegem”, ne-a spus Paul Găvănescu. Trebuie menţionat că Găvănescu este la a doua sancţiune de tip ”avertisment” după ce anul trecut a primit sancţiune pentru că a distribuit pe facebook o postare a primarului Ionuţ Pucheanu.
Cum frământările continuă în partid, este clar că PNL-ul gălăţean nu reuşeşte să-şi rezolve disensiunile din partid. Atât timp cât acestea se accentuează pe zi ce trece, cu atât mai puţin partidul va avea capacitatea de a face opoziţie pe scena politică gălăţeană, mai ales că se zvoneşte ”mazilirea” a doi consilieri locali, Găvănescu şi Claudiu Iacob, se apropie cu paşi repezi pentru ca locul să le fie luat de supleanţii care urmează pe listă şi care sunt apropiaţi (fini) ai lui George Stângă.


Articole înrudite