07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Numirea lui George Codreanu (fondatorul organizaţiei civice „Liga pentru Preşedinte”) în funcţia de preşedinte interimar al PNÞCD Galaţi a stârnit un adevărat scandal în rândul ţărăniştilor, susţinători ai fostului şef de partid, Marian Popa. Ex-liderul ţărăniştilor, exclus din PNÞCD Galaţi în urmă cu o lună de zile, susţine că excluderea sa din formaţiunea politică gălăţeană este ilegală şi se va opune, astfel, preluării PNÞCD de către George Codreanu. „Nu are cum să vină. Are o hârtie cu care se poate şterge la gură şi atât. Singurul for care mă poate da afară este cel judeţean. Dacă îl mănâncă, să vină la PNÞCD, căci membrii o să-l linşeze. Vine de la PDL exact la conducerea PNÞCD. Spune că bunicul lui a fost ţărănist, dar de ce nu şi-a amintit asta până acum? Trebuia, în mod normal, să vină o delegaţie de la Bucureşti, să facă analiză împreună cu membrii, iar apoi să supună la vot excluderea mea. El îmi vine cu bileţele de la Pavelescu”, ne-a declarat Marian Popa. Acesta susţine că preluarea şefiei PNÞCD Galaţi de către George Codreanu vine ca urmare a directivelor parlamentarilor democrat-liberali Mircea Toader şi Marius Necula. „Eu nu am relaţii bune cu Mircea Toader şi Marius Necula. Ei l-au împins pe Codreanu aici. Mă ocup eu şi de Necula”, a spus Popa.
„Figurile acestui personaj nu mă înspăimântă”
În replică, George Codreanu ne-a declarat că nu se lasă intimidat de ameninţările lui Marian Popa şi va elimina „orice persoană care nu are treabă cu ideologia partidului şi nu-şi doreşte refacerea imaginii acestuia”. „Dacă el crede că se află în jungla amazoniană, nu are decât. Figurile acestui personaj nu mă înspăimântă. Rolul meu este de a readuce partidul acolo unde îi este locul şi de a reface imaginea istorică a acestuia. Mă voi ocupa de reorganizare pentru că vrem să reactivăm PNÞCD. Decizia a venit în urma discuţiei cu Pavelescu”, ne-a spus George Codreanu.
Acesta a precizat că va rămâne fidel „de a apăra imaginea preşedintelui României, Traian Băsescu” a integrităţii instituţionale a şefului de stat şi ideologiei democraţiei.
Noul preşedinte interimar al PNÞCD Galaţi a spus că a acceptat această funcţie pe de o parte pentru că este nevoie de o nouă imagine a partidului în judeţul Galaţi, iar pe de altă parte pentru că PNÞCD face parte din alianţa politică de centru-dreapta, care îl susţine pe preşedintele Traian Băsescu.


Articole înrudite