23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şefii de CJ, cu girofar pe maşini
Şefii de CJ, cu girofar pe maşini

Codul rutier s-ar putea schimba curând, în favoarea aleşilor. Preşedinţii de consilii judeţene ar putea avea dreptul să aibă girofar pe maşini. Propunerea vine din partea mai multor deputaţi PSD care spun că aleşii locali intervin la urgenţe şi trebuie să circule fără să stea în trafic. Propunerea îi revoltă pe şoferi şi pe poliţişti în egală măsură: "Atunci să meargă ei şi la intervenţiile anunţate prin 112!", notează observatornews.ro.
Parlamentarii şi oamenii din popor au păreri diferite despre girorfarurile pe maşinile şefilor de consilii judedeţe.
"Sub nicio formă. Nu găsesc motivaţia. Au suficient timp să o facă cu calm, să plece mai devreme", spune unul dintre şoferii revoltaţi. "Nu au de ce să ajungă mai repede. Şi noi avem treabă şi nu ne punem girofaruri", spune nemulțumit un alt şofer.
"Au fost situaţii când au fost accidente rutiere cu materiale periculoase, au fost situaţii când sunt blocaje, sunt tot felul de. de situaţii în care prezenţa preşedintelui consiliului judeţean se impune pentru a interveni cât mai prompt", a declarat Nicolae Georgescu, deputat PSD, iniţiator.
Conform proiectului de lege, şefii de consilii judeţene nu vor avea doar semnale luminoase ci şi semnale acustice pe care le vor putea controla cu o telecomandă, din interiorul maşinii.
Proiectul e acum în camera deputaţilor, în for decizional. În prezent, pe lângă ambulanţe, pot fi dotate cu girofar albastru şi maşinile serviciului de protecţie şi pază, ale administraţiei penitenciarelor, ministerului justiţiei sau ANAF, dar şi cele ale procurorilor, dacă se deplasează în misiuni de urgenţă. Codul Rutier spune că şoferii sunt obligaţi să le acorde prioritate de trecere.


Articole înrudite