27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senator Marius Humelnicu: Ministrul Cătălin Drulă i-a dat lui George Stângă ceea ce a cerut
Senator Marius Humelnicu: Ministrul Cătălin Drulă i-a dat lui George Stângă ceea ce a cerut

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM), Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) şi Asociaţia Română de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt autorităţile răspunzătoare de siguranţa navigaţiei maritime şi fluviale, iar aici nu trebuie să existe compromisuri şi interese, ci doar profesionalism, transmite prin intermediul unui comunicat de presă senatorul PSD Marius Humelnicu, referitor la scandalul stenogramelor.

„Stenogramele interceptărilor din biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, au scos la iveală pe ce se bazează «meritocraţia» promisă în campania electorală de partidele de dreapta şi cum sunt puse în primejdie vieţile navigatorilor de «raţionamentul politic» pentru că, aşa cum am mai atenţionat public în repetate rânduri, aceste companii nu sunt conduse de profesionişti, ci de o gaşcă de fini şi cumetri. Preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, a demonstrat că nu dă doi bani pe tot ceea ce înseamnă profesionalism şi a dovedit că nu îi pasă decât de funcţia lui“, spune Marius Humelnicu.

Senatorul atrage atenţia asupra faptului că în ciuda a tot ce s-a întâmplat, George Stângă a primit ce a cerut, mandatele celor doi directori de la APDM (Alexandru Șerban) şi AFDJ (Sorin Crețu) fiind prelungite.

„Este clar că singurul motiv de prelungire a mandatelor celor doi directori de la APDM şi AFDJ este «raţionamentul politic» pentru ca el să-şi asigure poziţia de lider local, iar după ce îşi atinge scopul – acela de a obţine preşedinţia PNL Galaţi – George Stângă renunţă să-şi mai susţină oamenii. Ce nu se spune însă în scandalul stenogramelor este faptul că ministrul Cătălin Drulă i-a dat lui George Stângă ceea ce a cerut, pentru că mandatele celor doi directori de la APDM şi AFDJ au fost prelungite. Rămâne de văzut câte înregistrări mai are ministrul Drulă şi cu cine“, declară Marius Humelnicu în comunicatul citat.


Articole înrudite