03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Marius Necula s-a înscris în PP-DD şi candidează la Brăila
Senatorul Marius Necula s-a înscris în PP-DD şi candidează la Brăila
Senatorul Marius Necula a anunţat în plenul camerei superioare a Parlamentului că a demisionat din Grupul Senatorial al PD-L şi a devenit senator independent. Decizia a fost luată, conform spuselor senatorului, după ce pe lista candidaţilor ARD Galaţi au rămas Doru Resmeriţă şi Nicusor Ciumacenco, deşi aceştia au primit un verdict de neconformitate din partea Comisiei de Etică a PD-L, condusă de Monica Macovei, o apropiată a senatorului gălăţean.
În urma demisiei din PD-L, senatorul Marius Necula s-a înscris în partidul lui Dan Diaconescu filiala Brăila, asta după ce a purtat discuţii şi cu filiala de la Galaţi, care nu l-a acceptat. Din primele informaţii, Marius Necula va candida pe Colegiul 1 Senat, la Brăila, colegiu în care, în 2008, a fost ales senatorul PSD Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat.
Marius Necula este în prezent preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului.
Atacuri la conducerea PD-L Galaţi, care nu l-a vrut pe liste
„Motivul demisiei mele îl constituie gruparea Boldea. PD-L Galaţi este condus în acest moment de gruparea Boldea. În acest moment, chiar dacă au primit aviz negativ în ceea ce priveşte candidatura din partea comisiei de integritate condusă de Monica Macovei, actualii lideri ai PD-L Galaţi insistă să candideze. Sunt oameni excepţionali în PD-L şi la Galaţi şi la Bucureşti, dar cei care conduc destinele PD-L Galaţi fac parte din aceeaşi grupare – gruparea Boldea, iar eu nu pot fi părtaş la aşa ceva”, a precizat senatorul Marius Necula.
„Marius Necula nu are alt argument decât ăsta. Nu este prima dată când mă atacă pe mine, pe Nicuşor Ciumacenco, chiar şi pe domnul Mihai Capră. Eu nu am avut nicio relaţie de afaceri cu Boldea. Þin să reamintesc faptul că Nicuşor Ciumacenco a făcut, pe vremea când era viceprimar, plângere penală împotriva lui Boldea. Deci, despre ce vorbim? Astea sunt atacurile lui gratuite. M-a atacat şi în campania de la alegerile locale, deşi nu candidam. El este candidat la Brăila şi atacă PD-L Galaţi. Să îşi vadă de proiectele lui şi să îşi facă, în schimb, o judecată proprie, să se întrebe de ce a obţinut 6,9% la alegerile pentru Primărie. Azi am fost atacat de trei oameni: Necula, Pâslaru şi Telegan. Sunt foarte mulţumit, nu mă afectează, ziua mea este una reuşită”, a declarat Doru Resmeriţă.


Articole înrudite