29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Femeile liberale au declanşat o campanie de asistenţă medicală, ce va demara efectiv din 21 octombrie. În şapte localităţi ale judeţului (două oraşe şi cinci localităţi rurale, printre care Galaţi), medici şi asistenţi liberali vor măsura, gratuit, glicemia şi tensiunea arterială. În mediul urban consultaţiile vor avea loc în corturi amplasate pe stradă, în diferite puncte ale oraşului. În plus, liberalii îi vor îndruma pe cei care au nevoie de investigaţii mai laborioase spre medici specialişti. Pacienţii care vor alege medici specialişti liberali vor beneficia de consultaţie gratuită din partea acestora, la cabinetele private.
Iniţiativa face parte din programul „PNL are grijă de sănătatea ta” a Organizaţiei de Femei liberale. Cu această ocazie vizitatorii vor răspunde unui chestionar privind oportunitata reluării programului naţional de verificare gratuită a stării de sănătate (lansat de guvernul Tăriceanu), dar şi pentru lansarea unui alt program naţional, de prevenire a diabetului, cancerului şi afecţiunilor cardio-vasculare. Consiliera judeţeană Magdalena Gaiu a precizat că „nu este vorba despre o acţiune de precampanie electorală, ci o verificare parţială a stării de sănătate a populaţiei” şi a reamintit că în 2008 au avut o acţiune similară la Galaţi: actualul senator Paul Ichim oferise atunci ecografii şi consultaţii gratuite. În plus, prin programul naţional din guvernarea Tăriceanu mulţi români au aflat că sufereau de diferite afecţiuni, despre care nu ştiuseră.
Pe parcursul actualului mandat, înaintea liberalilor, deputaţii Bogdan Ciucă (PC) şi Mihail Boldea (intrat în Parlament sub sigla PDL, plecat acum la UNPR) au avut aceleaşi iniţiative. Cu o excepţie: Boldea s-a limitat doar la membrii de partid din colegiu.


Articole înrudite