28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Soluţiile lui Aramă pentru redresarea sistemului de încălzire centralizată a Galaţiului
Soluţiile lui Aramă pentru redresarea sistemului de încălzire centralizată a Galaţiului

După ce cu o săptămână în urmă Iulian Aramă, fost manager al Electrica şi membru în Consiliul de Administraţie al Electrocentrale, preciza că în forma actuală sistemul centralizat de încălzire al Galaţiului este sortit eşecului, a oferit soluţii de redresare.
Aramă a declarat: “O singură variantă posibilă este astăzi disponibilă, eficientă şi ieftină. Ca acest sistem să fie resuscitat, soluţia este intervenţia chirurgicală. La Electrocentrale Galaţi singura soluţie viabilă este separarea activelor viabile (formate din 2 cazane cu abur modernizate şi 2 cele mai bune turbine cu abur care ar trebui modernizate) de cele neviabile şi constituirea unei societăţi care să conţină doar activele viabile. Iar pentru CALORGAL, asigurarea unui management privat. Licitarea concesiunii serviciului (de distribuţie n.r.) într-un mod deschis şi la vedere. Managementul privat la Electrocentrale poate atrage investiţii din fonduri europene. Braşov, Ploieşti s-au redresat deşi aveau sisteme mai defectuoase decât la Galaţi”.
În ceea ce priveşte situaţia celor 300 de angajaţi rămaşi, din 500, de la Electrocentrale, Aramă consideră că o parte dintre aceştia se apropie de vârsta pensionării şi deci pot ieşi din sistem pe cale naturală. Aramă a concluzionat cu un regret: “Electrocentrale era un pilon al energiei naţionale. Şi uitaţi-vă în ce situaţie a ajuns!”.


Articole înrudite