29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sorin Dănăilă este candidatul PNL pentru Colegiul 9
Sorin Dănăilă este candidatul PNL pentru Colegiul 9

Candidatura lui Sorin Dănăilă, pentru funcţia de deputat în Colegiul 9 are undă verde şi de la Bucureşti. Alegerea făcută de liberalii gălăţeni săptămâna trecută a fost validată marţi de Biroul Politic Naţional al PNL.
Sorin Dănăilă are 44 de ani este economist iar în prezent este director de programe la Administraţia Pieţelor Agroalimentare. S-a înscris în PNL din 2008, deţinând funcţia de membru al Biroului Politic Teritorial Galaţi. Locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea în Colegiul 9 de aproape 30 de ani şi este la prima candidatură pentru un mandat de deputat.
Colegiul parlamentar, unde Sorin Dănăilă va candida, a fost vacantat prin decizia din februarie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ce a stabilit că deputatul PSD Aurel Nechita este incompatibil, deoarece a deţinut atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi.
În ţară sunt alte şase situaţii similare, iar alegerile generale parlamentare parţiale, pentru aceste locuri vacantate, se vor organiza în mai, odată cu alegerile europarlamentare.


Articole înrudite