19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi a stabilit, la sfârşitul săptămânii, prin tragere la sorţi, ordinea partidelor parlamentare pe buletinele de vot. Potrivit judecătorului Doru Benescu, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, gălăţenii care se vor prezenta la urne vor regăsi pe buletinele de vot, în ordine, candidaţii ARD, USL, UDMR, PER, PP-DD şi PRM, urmaţi de cei ai minorităţilor.
„Votul poate fi influenţat doar dacă eşti pe ultima poziţie”
Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, ne-a declarat că poziţia USL este una favorabilă, în ciuda faptului că aspiranţii pentru un mandat de parlamentar ai Uniunii nu se vor mai regăsi pe primul loc pe buletinul de vot, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale. Social-democratul consideră că dezavantajaţi vor fi cei aflaţi pe locurile cinci şi şase.
„Votul poate fi influenţat doar dacă eşti pe ultima poziţie, chiar penultima. Nu şi dacă te afli în primele trei-patru poziţii. Ordinea va avea un impact, cred eu, asupra nehotărâţilor, a celor ce intră nehotărâţi în cabina de vot şi nu au răbdare să se uite şi pe pagina a doua”, ne-a spus social-democratul.
„Gălăţeanul ştie deja cu cine va vota”
Deşi consideră că ordinea formaţiunilor politice pe buletinul de vot este importantă, preşedintele Municipalei PP-DD Galaţi, Picu Roman, ne-a declarat că, spre surprinderea sa, „gălăţeanul ştie deja cu cine va vota”.
„Sunt factori care pot influenţa în mod negativ sau pozitiv: mărimea tiparului, ordinea pe buletinele de vot. PP-DD se aşteaptă ca oamenii să aibă răbdare să ne caute pe buletinele de vot. Indiferent de campanie, la momentul de faţă, spre surprinderea mea, gălăţeanul ştie deja cu cine va vota. Am constatat acest lucru în urma discuţiilor pe care le-am avut cu oamenii”, ne-a spus PP-DD-istul.
„Ãsta este un semn bun, ajungem la guvernare”
Ne-a declarat, râzând, democrat-liberalul Ion Ştefan, directorul de campanie al ARD.
„Are importanţă pe ce poziţie eşti în buletinul de vot, pentru că această poziţionare dă un indiciu pentru cel ce votează, apoi nu mai caută. Numărul 1 este un semn bun: ajungem la guvernare. Primele două poziţii contează cel mai mult. USL este pe locul 2, deci poate să ajungă în opoziţie”, ne-a spus, optimist, Ion Ştefan.


Articole înrudite