11 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre, a susţinut vineri o conferinţă de presă în care a exprimat nemulţumirea liberalilor faţă de faptul că două proiecte de lege susţinute de aceştia nu au intrat pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului.
„Ne pare rău de faptul că cele 2 proiecte de lege susţinute de liberali nu au intrat pe ordinea de zi a plenului din cauza opoziţiei partidului de guvernământ. Este vorba de legea privind reducerea taxelor şi a impozitelor şi a doua lege era cea prin care statul era obligat şi el să plătească datoriile la firme, aşa cum şi noi, ceilalţi cetăţeni, o facem către stat”, a mai declarat deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre.
Acesta a mai precizat că reprezentanţi de frunte ai PNL s-au întâlnit cu reprezentanţii conducerii PSD pentru a discuta pe marginea colaborării în cadrul următoarei sesiuni parlamentare, atât la nivelul Senatului, cât şi la nivelul Camerei Deputaţilor. „În ceea ce priveşte Senatul, este vorba de Ordonanţa 58 privind creşterea TVA şi Ordonanţa 63 care pune capăt autonomiei locale. Noi şi cei de la PSD vom face tot ce este posibil pentru a respinge cele două ordonanţe la Senat şi apoi şi la Cameră. Efectul Ordonanţei 63 a fost al creării unui haos în administraţie”, a mai spus deputatul PNL de Galaţi.
Dobre a atins şi subiectul legat de rectificarea bugetară aprobată miercurea trecută de Guvernul Boc, în urma căreia s-a decis tăierea unor sume de la capitolul investiţii sau cheltuieli materiale, banii respectivi urmând să fie utilizaţi pentru onorarea unor obligaţii ale statului, adică plata pensiilor, salariilor bugetarilor, alocaţiilor pentru copii sau a ajutoarelor pentru şomaj. „Consumul scade, veniturile scad, statul este obligat să îşi achite obligaţiile, iar pentru asta au tăiat de la investiţii sau de la capitolul cheltuieli. Toate măsurile luate de Guvernul Boc sunt de adâncire a crizei”, a mai spus deputatul liberal gălăţean.


Articole înrudite