Traian Băsescu: Noua lege a pensiilor menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii alese Recomandat

Luni, 01 Octombrie 2018 16:58
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a scris, luni, pe Facebook, că noua lege a pensiilor menţine „furtul din banii publici”, prin păstrarea în legislaţie a sistemului special de pensii, în favoarea unei categorii care susţine „perpetuarea” la putere a PSD, informează Mediafax.
„Noua lege a pensiilor! De mai bine de un an, în spaţiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor şi acesta este un lucru foarte bun. Totuşi, în aceste dezbateri inundate de cuvântul «echitate», de puţine ori se vorbeşte despre pensiile speciale. Aşa cum declară doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echităţii în sistemul de pensii de stat”, a scris Traian Băsescu.
Astfel, acesta a precizat că principiul contributivivăţii nu se regăseşte în noua lege a pensiilor, prin menţinerea pensiilor speciale.
„Este greu de acceptat expresia «echitate» când principiul contributivităţii nu funcţionează pentru toţi pensionarii, menţinându-se pensiile speciale. Din păcate, menţinând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susţină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului. PS - Sunt de acord că unele meserii au un nivel ridicat de privaţiuni, dar pentru asta salariaţii sunt răsplătiţi cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40 - 50 ani şi nu la 65 ani”, a completat senatorul PMP.
Legea pensiilor va intra săptămâna viitoare în avizare interministerială şi, în maximum două săptămâni ar putea fi adoptată în Guvern şi apoi trimisă în Parlament, a anunţat, vineri, 28 septembrie 2018, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a mai spus că speră ca proiectul de lege privind pensiile să fie adoptat în Guvern în maximum două săptămâni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu