06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În ceea ce priveşte subiectul mult discutatei regionalizări, deputatul Bogdan Ciucă (Partidul Consevator) a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că părerea sa este situată undeva la mijloc - procesul este unul de bun augur, în condiţiile în care nu vor interveni interese de natură politică. De asemenea, în cazul în care regionalizarea este realizată pe baza unor criterii economice, demografice sau geografice, aceasta poate fi „sănătoasă şi bună”.
„Dacă regionalizarea se va face după cum va avea unul sau altul trecere la Guvern sau la Parlament, cred că va fi un demers pe care istoria îl va amenda”, a spus Ciucă. Pe lângă acest aspect, deputatul e de părere că administraţia locală ar trebui să elaboreze un plan bine pus la punct, care să aibă drept scop promovarea Galaţiului drept capitală a regiunii şi că ar trebui adunaţi toţi consilierii, parlamentarii, în jurul unei mese rotunde, pentru a pune la cale strategia.
„Nu ştiu dacă există o strategie de promovare, dar noi vom adresa, în mod oficial, o rugăminte către administraţia locală, rugându-i să avem o discuţie pe subiect şi, împreună, indiferent de culoarea politică, fiecare consilier şi parlamentar, să gândim un mod de a promova eficient Galaţiul ca şi capitală a regiunii. Nu ştiu cum s-ar simţi gălăţenii dacă această capitală ar fi în altă parte şi, în acelaşi timp, ar şti că noi nu am făcut nimic să menţinem Galaţiul unde îi e locul în regiune. Nu putem decât să adresăm o rugăminte pentru că efortul comun ar fi mai eficient şi cred că nu ar trebui să fie o iniţiativă colorată politic, ci colorată de un patriotism local”, a mai spus Bogdan Ciucă.


Articole înrudite