20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei demisii cu greutate în PNL Galaţi
Trei demisii cu greutate în PNL Galaţi
Trei penelişti cu state vechi în partid şi-au dat demisia, săptămâna aceasta, din toate funcţiile din partid. Nemulţumirile celor trei sunt generate de sistemul intern al partidului prin care au fost aleşi cei ce urmează să ocupe primele locuri pe listele cu care PNL Galaţi se va prezenta la alegerile parlamentare, dar mai ales de mişcările de trupe orchestrate de Victor Paul Dobre. Acesta a ales să promoveze în capul listei de la deputaţi pe George Stângă, iar la senat pe el însuşi. 
Urmare acestei decizii şi a scenariilor sumbre care se întrevăd în partid, şi-au dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid Tania Bogdan - Vicepreşedinte al PNL Galaţi, fost vicepreşedinte CJ şi fost inspector general şcolar care şi-a dat demisia şi din funcţia de consilier judeţean, Daniel Ţuchel - Preşedintele organizaţiei PNL Tecuci, fost primar Tecuci, care, de asemenea, a renunţat şi la funcţia de consilier local, dar şi unul din PNL-iştii de mare valoare din judeţ, Paul Cristea - Preşedintele Ligii aleşilor locali din PNL Galaţi,  primar al comunei Şendreni în ultimii 16 ani. Toţi trei au decis să rămână simpli membri în partid.
Pe lângă cei trei se mai anunţă şi alte demisii, de dat aceasta cu plecare definitivă din partid, ceea ce duce la credibilizarea mult vehiculatului scenariu care anunţă scindarea partidului. Interesant este că mulţi dintre peneliştii nemulţumiţi, în principiu au fost de acord cu primenirea partidului şi scoaterea la rampă a unor tineri destoinici, însă doresc promovarea unor oameni competenţi şi nu non-valori, aşa cum este considerat George Stângă, a cărui principală calitate este fidelitatea faţă de Dobre. Fiecare demisionar are în spate şi o mulţime de membri de partid susţinători care nu vor mai munci corespunzător pentru partid în campanie, ceea ce se traduce prin voturi pierdute la parlamentare.

Articole înrudite