26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pregătirile pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a referendumului naţional din 29 iulie 2012 au ajuns la final. Toate materialele necesare în ziua votării au fost achiziţionate. Buletinele de vot au fost tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial şi au fost aduse deja la Galaţi, fiind depozitate sub pază. În cele 433 de secţii de votare din judeţul Galaţi se vor distribui 575.300 de buletine de vot şi 2.165 de ştampile cu menţiunea „Votat”. Ştampilele au fost confecţionate de Monetăria Statului, iar timbrele autocolante, la Imprimeria Naţională.
Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului, urmează a fi instruiţi în zilele de 24 şi 25 iulie 2012.
Au fost transmise adrese către toate spitalele şi centrele de asistenţă din judeţ, precum şi către Penitenciarul Galaţi, prin care s-a adus la cunoştinţă procedura de vot pentru persoanele internate, respectiv persoanele private de libertate, cărora nu le-au fost interzise drepturile electorale. Cele două categorii de alegători pot face solicitare către conducătorii instituţiilor menţionate, care, la rândul lor, depun în preziua votării tabelul cu persoanele care doresc să îşi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, la una din secţiile care au arondate astfel de instituţii.


Articole înrudite