26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un parlamentar gălăţean susţine cauza unei mame căreia i-a fost luată fetiţa de statul german
Un parlamentar gălăţean susţine cauza unei mame căreia i-a fost luată fetiţa de statul german

Pe 10 martie 2021, micuţa Pia, în vârstă de 7 ani, a fost pur şi simplu răpită din sala de clasă de funcţionari ai Serviciului german de Asistenţă Socială pentru copii. Motivul? Fetiţa era „prea ataşată de mamă”! Cazul este cu atât mai halucinant cu cât, cu doar două zile în urmă, o instanţă de judecată din Freiburg stabilise că fetiţa trebuie să rămână cu mama ei, relatează deputatul AUR, Lilian Scripnic.
Atât poliţia, cât şi autorităţile judiciare au recunoscut că s-a produs o eroare, însă fetiţa continuă să fie ţinută cu forţa în plasament, deşi au trecut deja patru luni de la incident. Atitudinea scandaloasă a autorităţilor vine pe fondul influenţei exercitate de tatăl fetiţei, un cetăţean german cu multe relaţii şi cunoştinţe în peisajul local.
”Ne solidarizăm cu durerea Mihaelei Seiler, cetăţean român stabilit în Freiburg, şi vom lupta pentru ca fetiţa ei să fie recuperată din mâinile autorităţilor. (...) Statul român nu are absolut nicio reacţie în faţa acestui abuz incalificabil. Astfel, micuţa Pia continuă să fie supusă zilnic unei traume oribile, iar drepturile ei fundamentale sunt încălcate brutal şi tiranic de o societate care se pretinde a fi apărătoarea drepturilor umane fundamentale. Nu putem rămâne indiferenţi la o asemenea nedreptate, pentru că Familia şi Libertatea sunt nepreţuite în inima noastră! Este un drept constituţional şi o datorie morală de a ne solidariza împotriva nedreptăţilor şi abuzurilor. Sperăm ca statul german să îndrepte eroarea cât mai repede cu putinţă”, a mai afirmat Lilian Spripnic.


Articole înrudite