25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pentru că nu a pus în practică mai multe promisiuni pe care le-a făcut cetăţenilor în campania electorală, liberalul Daniel Ţuchel, edilul-şef al municipiului Tecuci, este aspru criticat de unii alegători. Ba mai mult, un tecucean a iniţiat o petiţie online care are scopul de a strânge semnături pentru demiterea primarului Daniel Ţuchel.
„Sunteţi de acord cu iniţierea unui referendum pentru demiterea d-lui Primar al Municipiului Tecuci, respectiv Gerhardt Daniel Ţuchel? Dacă DA, vă rugăm să semnaţi această petiţie. (...) Pe principiul «eşti capabil – rămâi, dacă nu – pleci». Primarul a uitat că este în slujba cetăţenilor acestui municipiu, a făcut promisiuni în campania electorală, neîncepând să facă nimic încă, relaţia cu comunitatea este practic blocată, în şedinţele Consiliului Local, cât şi în cadrul Primăriei se comportă ca şi pe propria moşie. Până acum, s-a implicat activ doar în campania electorală pentru alegerile parlamentare, deşi era în slujba comunităţii. Este cazul să ne luăm soarta în propriile mâini, să reacţionăm”, se arată în petiţia online.
Deşi este membru al Noii Republici, Daniel Buchir – iniţiatorul acestui demers, susţine că proiectul nu are conotaţii politice, ba mai mult, petiţia se doreşte a fi un semnal de alarmă întrucât, potrivit acestuia, există un grad foarte mare de nemulţumire în rândul tecucenilor de rând cu privire la activitatea desfăşurată de către noua conducere a Primăriei.
„Petiţia a fost lansată pe data de 5 ianuarie. Este o reacţie a societăţii civile. Eu sunt înscris în Noua Republică, însă acţiunea nu are niciun fel de conotaţii politice. Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că primarul refuză permanent dialogul cu cetăţenii. Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi pentru că în campania electorală edilul-şef a promis întâlniri săptămânale cu cetăţenii, dar şi alte lucruri. Nu s-a întâmplat nimic, deşi au trecut şapte luni de zile. Ideea mi-a venit ca urmare a discuţiilor cu oamenii”, ne-a declarat Daniel Buchir.
Primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect întrucât edilul-şef se află în concediu de odihnă.

Articole înrudite