05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambii miniştri de pe la noi, liberalul Victor Paul Dobre (Administraţie) şi Dan Nica (Comunicaţii) privesc retrospectiv spre greşelile în care au picat atât de rău portocalii, încât şi-au frânt gâtul politic. Dobre consideră că PDL s-a izolat din punct de vedere politic şi situaţia a fost o pedeapsă divină, căci: „Dumnezeu când vrea să piardă pe cineva, mai întâi îi ia minţile”. Apoi a explicat: „Asta s-a întâmplat şi cu PDL. Au zăpăcit legile electorale şi astăzi plătesc. Au reuşit performanţa să se izoleze pe scena politică. Au reuşit performanţa să nu adopte legile care trebuiau, performanţa să îi trateze pe toţi cu aroganţă. Şi acum s-au trezit singuri, înfrânţi şi debusolaţi”. Liberalul priveşte impactul halucinant care zguduie PDL într-o situaţie fără precedent de după revenirea României la pluripartitism şi alegeri democratice. „La PDL e haos. Eu nu-mi aduc aminte după 1990 ca un partid care pleacă de la guvernare să îşi pună la dispoziţie demisia toată conducerea, dar culeg ceea ce au semănat. Eu cred că PDL nu a terminat de pierdut. Mai are încă de pierdut, la parlamentare, la ce alegeri vor mai veni”, a punctat Dobre.
Iar Dan Nica, într-o formă de bună dispoziţie şi amabilitate, a adus în atenţie ura colectivă ce a generat scorul alegerilor, cu participări masive la vot. Nica a precizat: „La PDL se bat care să stingă lumina, asta e concluzia mea. Am urmărit la televizor ce au dat colegii dumneavostră de la Bucureşti, pe surse, şi s-a dovedit că multe dintre lucrurile care erau spuse despre comportamentul celor din PDL erau şi adevărate. Mă refer la modul în care s-au gratulat între ei în timpul şedinţei şi acuzele pe care şi le-au adus. Acestea arată şi de ce a existat acest uriaş val de ură împotriva celor de la PDL, care practic i-a măturat. (...) Dintr-un partid aflat la guvernare să ajungi un partid aflat la egalitate cu un partid intrat nou pe scena politică, cum  ar fi cel al lui Dan Diaconescu... Asta arată cât de mare a fost ura pe care au avut-o românii împotriva lor şi dorinţa de a-i mătura”.
Dobre a concluzionat că înfrângerea este mai uşor de gestionat decât succesul şi a adăugat speranţa personală ca USL să nu se lase consumată de aroganţa care îi poate lovi pe cei aflaţi la putere. Şi românii visează la conducători lipsiţi de aroganţă. Este preferabilă o bună guvernare, chiar generatoare de vid şi plictis pe piaţa comentariilor politice. În ultimii ani politica a generat o inflaţie de personaje caricaturale care a explodat peste limita suportabilităţii, iar nota de plată o achităm tot noi, cei mulţi.


Articole înrudite