03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reacţiile în tabăra Puterii cu privire la alianţa de centru-dreapta, ce urmează să fie lansată în luna septembrie ca alternativă la Uniunea Social Liberală, nu au întârziat să apară. Social-democraţii, liberalii şi conservatorii sunt de părere că noua structură politică, menită „să ascundă PDL”, este sortită din start eşecului.
Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă susţine că democrat-liberalii încearcă, astfel, o rebranduire a PDL în condiţiile în care portocaliii se bucură, astăzi, de un suport electoral mic.
„Este o strategie care are un singur rol: de a ascunde PDL. În rândul populaţiei există o reacţie adversă faţă de PDL, pe care oamenii îl asociază cu tăierea pensiilor, a salariilor şi nu numai. Este o strategie electorală de a ascunde PDL sub o altă denumire. Au ales să formeze această alianţă, pe care eu o înţeleg, pentru că era complicat să contrapui USL-ului un singur partid. Sincer, nu cred că va modifica foarte mult percepţia”, ne-a declarat deputatul Bogdan Liviu Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC Galaţi.
Conservatorul este de părere că încercarea de rebranduire a PDL nu le va aduce democrat-liberalilor efectul scontat în condiţiile în care alianţa de centru-dreapta porneşte la drum fără a se putea baza pe un partid care să reprezinte de fapt un motor electoral.
„Oamenii de astăzi sunt mult mai informaţi şi nu cred că va avea eficienţa pe care şi-o doresc ei. În România, oamenii s-au fript de prea multe ori încât să stea pasibili. Din nefericire pentru dânşii, nici celelalte partide nu reprezintă un motor electoral, fără să le contest meritele şi calităţile. Avem în faţă o tentativă de rebranduire a PDL, de generare a unei imagini noi. PDL are un suport electoral mic acum, brand-ul PDL a pierdut mult din electorat, care refuză să se mai lase păcălit”, a spus conservatorul.

„Nu am încredere într-un partid care caută membri la mica publicitate”

Spre deosebire de conservatori, social-democraţii gălăţeni nu s-au sfiit să apeleze la ironie atunci când au etichetat alianţa de centru-dreapta. „Am un singur lucru de spus: o alianţă în care unul dintre cele două partide îşi caută membri prin anunţ la mica publicitate este «de foarte mare viitor». Mi-e teamă, însă, că oamenii sunt săraci şi nu au bani să cumpere ziarul ca să vadă anunţul de la mica publicitate”, ne-a declarat Claudiu Brînzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.
Þinta afirmaţiei social-democratului o reprezintă Partidul Noua Republică, care a ales un mod inedit de a-şi spori numărul membrilor de la Galaţi, printr-un anunţ la mica publicitate într-un cotidian local.
„Pentru ca răul să triumfe în timp de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic. Veniţi alături de noi! Partidul Noua Republică, filiala Galaţi”, se arată în anunţul republicanilor.

Articole înrudite