27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
V.P. Dobre vrea măsuri concrete pentru reabilitarea şi modernizarea DN24D Galaţi-Bârlad
V.P. Dobre vrea măsuri concrete pentru reabilitarea şi modernizarea DN24D Galaţi-Bârlad

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre a adresat o interpelare prim-ministrului Mihai Tudose prin care trage un semnal de alarmă asupra stării deplorabile în care se află drumul DN24D. ”Vă aduc la cunoştinţă, domnule Prim-ministru, faptul că în luna aprilie 2017, cunoscând starea deplorabilă în care se află drumul, am adresat Ministrului Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, interpelarea cu nr. 247b/2017 având ca obiect Alocarea de fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea DN24D Galaţi-Brăila. Răspunsul, cu nr.14970/8.05.2017, primit de la Ministrul Transporturilor, identifică drept soluţie includerea obiectivului într-un plan de finanţare, în cazul unei rectificări bugetare pe anul 2017

Următorul demers l-am iniţiat în luna mai 2017, prin adresa nr.172/19.05.2017, formulată în atenţia domnului Ministru al Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, prin care am solicitat să dispună măsurile necesare de cuprindere a acestui proiect în rectificarea bugetară pe anul 2017. Menţionez că nu am primit, până în acest moment, vreun răspuns. Constat că pentru responsabilii din Ministerul Transporturilor şi cei ai CNAIR acest drum nu reprezintă o prioritate. Prima rectificare bugetară a avut loc, iar pentru Ministerul Transporturilor ea a fost negativă, fiind tăiate fonduri importante, în cuantum de 6,4 miliarde lei, de la investiţii. În consecinţă, angajamentul ministerului de a aloca fonduri la această rectificare pentru proiectul de modernizare al DN 24D Galaţi-Bârlad nu a fost onorat. Ministerul a preferat să accepte diminuarea fondurilor la această rectificare în loc să distribuie, o parte măcar din aceste sume încă necheltuite, pentru obiective care au nevoie de intervenţii rapide. Consider că această abordare este contrară interesului general, acela de a avea o infrastructură rutieră sigură şi modernă. Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport rutier reprezintă o axă prioritară, strâns legată de asigurarea condiţiilor de siguranţă în trafic.

Mai mult, nemulţumiţi de starea avansată de degradare a drumului DN24D Galaţi-Bârlad, şoferii gălăţeni au organizat pe 10 septembrie 2017, un protest prin care au dorit să facă cunoscut faptul că, deşi au fost executate lucrări de reparaţii si de întreţinere periodică, drumul este plin de gropi şi denivelări ce fac să crească în permanenţă numărul accidentelor. Revolta şoferilor gălăţeni care s-au mobilizat pentru a atrage atenţia asupra acestei situaţii grave, nu mai trebuie ignorată de către autorităţile responsabile. Având în vedere faptul că situaţia este una critică, vă rog, domnule Prim-ministru, să analizaţi cu seriozitate situaţia expusă şi să-mi comunicaţi măsurile pe care le veţi lua pentru asigurarea finanţării necesare reabilitării si modernizării DN24D Galaţi-Brăila”, scrie Victor Paul DOBRE în interpelarea adresată lui Mihai Tudose.


Articole înrudite