07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Valeriu Ardeleanu, medicul care vrea servicii medicale private performante
Valeriu Ardeleanu, medicul care vrea servicii medicale private performante

La 39 de ani, profesorul universitar Valeriu Ardeleanu a devenit cel mai tânăr profesor universitar din domeniul medical din România, cu un CV mai mult decât convingător: 24 de monografii şi cărţi medicale publicate, peste 100 de articole şi comunicări ştiinţifice şi o teză de doctorat în cercetare medicală. Este singurul chirurg oncolog din Galaţi şi are două specializări chirurgicale: chirurgie generală şi chirurgie plastică şi reconstructivă.
Este managerul medical al Clinicii „Arestetic” Galaţi, una dintre cele mai moderne şi mai complete clinici de chirurgie estetică din România. Când vine vorba despre obiectivele pe care acesta şi le propune, Valeriu Ardeleanu crede că este mare nevoie de creşterea fondurilor CNAS către prestatorii privaţi de servicii de sănătate, astfel încât pacienţii să aibă acces la serviciile medicale din spitalele şi clinicile private în cadrul asigurărilor de sănătate.
„Îmi doresc, de asemenea, un program care să prevadă introducerea de screeninguri naţionale pentru cancerul de col uterin, cancerul de sân, cancerul de colon, cancerul de prostată, hepatitele virale şi TBC. În plus, îmi doresc introducerea ghidurilor clinice de diagnostic si tratament ca fiind obligatorii pentru toate spitalele din România, astfel încat planul de investigaţii şi tratament să fie unitar în toată România”, ne-a spus doctorul Valeriu Ardeleanu. Acesta spune că dacă va ajunge în Parlament va propune şi o lege coerentă a malpraxisului, creşterea salariilor medicilor rezidenţi şi tineri specialişti pentru a fi stimulaţi să rămână în ţară. Doctorul Valeriu Ardeleanu îşi doreşte ca în învăţământul medical universitar să fie introduse unele programe de învăţământ unice naţionale.
Doctorul Valeriu Ardeleanu este căsătorit din 2001 şi are două fete, una de 12, cealaltă de 13 ani.


Articole înrudite