27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prin HCL nr.118/26.08.2010 a fost acordat titlul de cetăţean de onoare consilierului local Vasile Dănăilă Pazvante. Conform procesului verbal al şedinţei, hotărârea a fost adoptată prin vot deschis şi nu prin vot secret, aşa cum prevedeau dispoziţiile art.4 din Regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci, aprobat prin HCL nr.107/11.8.2006, potrivit cărora „Hotărârea pentru conferirea titlului se adoptă în şedinţă ordinară sau extraordinară a Consiliului Local prin votul secret al majorităţii simple din totalul consilierilor”, fapt pentru care noul primar a cerut retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Tecuci lui Vasile Dănăilă Pazvante.
Cert este că această „practică ilegală” a făcut multe personalităţi „cetăţeni de onoare”, iar din întreaga listă a fost „extras” doar Pazvante.
În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Tecuci, acest proiect de hotărâre a creat adevărate „patimi”, Eduard Finkelstain fiind de partea lui Pazvante, în ideea de a nu face discriminare, iar actualul primar, total împotriva celui ce urma a fi „retrogradat”.
Referitor la retragerea titlui ce cetăţean de onoare, Eduard Finkelstain a precizat: „Sunt total împotriva discriminării de orice fel, iar aici este vorba de o discriminare, în condiţiile în care domnul Pazvante, cu tot trecutul său colorat, a fost «extras» din rândul cetăţenilor de onoare doar pe motiv de vot deschis. Şi ceilalţi au fost aleşi tot prin vot deschis...”.
În replică, actualul primar al municipiului Tecuci a declarat, războinic: „Votul nu s-a făcut cu respectarea Regulamentului, la care făceaţi referire la începutul şedinţei, Regulament pe care noi nu l-am respectat. Dacă nu l-aţi respectat dumneavoastră, vreţi să îl respectăm noi? Este un non-sens. Voi lua în calcul verificarea şi a celorlalte hotărâri şi vom lua o decizie în perioada următoare”, a concluzionat Þuchel, ca mai apoi să revină cu o „explicaţie” pe subiect: „Puteţi inventa la Tecuci titlul de «Grădinarul şef» sau «Grădinarul Tecuciului» pentru domnul Pazvante, dar nu cetăţean de onoare”.
Acestea fiind spuse, în ciuda „săgeţilor”verbale, Vasile Dănăilă Pazvante a rămas fără cel mai valoros titlu, conferit de administraţia locală.


Articole înrudite