26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viitorul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Galaţi este obligat să-şi asume candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului, a precizat Doru Resmeriţă, care a criticat protocolul încheiat între PDL şi UNPR la alegerile locale, atunci când democrat-liberalii au susţinut un progresist întrucât nu au avut un candidat propriu pentru CJ. Democrat-liberalul a afirmat că, în urma alegerilor interne, care vor avea loc în toamna acestui an, noul lider ales al partidului va trebui să se înscrie în cursa pentru fotoliul de şef peste judeţul Galaţi.
„Cine vine preşedinte şi îşi asumă conducerea Organizaţiei Judeţene trebuie să îşi asume şi candidatura la Consiliul Judeţean. Nu există altfel. PD, înainte de a fi PDL, a fost cunocut ca partidul primarilor. Punea accent în primul rând pe alegerile locale. Când a primit puterea naţională şi a ajuns la guvernare, a pierdut contactul cu structurile locale, ceea ce nu a fost bine deloc. Este foarte adevărat că la Galaţi nu a fost niciodată aşa şi nu am avut primar, dar lucrurile se pot schimba”, a declarat liderul democrat-liberalilor gălăţeni.
Acesta a afirmat că PDL îşi va lansa în vara acestui an candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi, urmând ca, până în 2016, atunci când va avea loc un nou scrutin, aspirantul democrat-liberal să îşi pună la punct programul politic şi să fie promovat în rândul opiniei publice.
Resmeriţă l-a nominalizat pe Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, drept candidatul formaţiunii politice pentru fotoliul de edil-şef, remarcă ce l-a luat prin surprindere pe fostul viceprimar al Galaţiului, care a ţinut să precizeze că „este prematur”.
„Dacă partidul are o gândire politică sănătoasă, pleacă, în 2016, cu o şansă importantă. Dacă nu, probabil, vom înfrânge în continuare. În 2016, lupta va fi, oricum, interesantă în judeţul Galaţi pentru că orice minune ţine trei zile. În 2016, cel mai târziu, vom avea candidaţi PSD, PNL, PC şi PDL. Acum vom vedea cine decontează mai mult: PSD sau PNL. Părerea mea este că unii vor deconta mai mult”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.
PDL Galaţi îl susţine pe Blaga
În ceea ce priveşte alegerile care urmează să se desfăşoare la nivel central, pentru noua conducere a PDL, cei doi lideri democrat-liberali au precizat că îl susţin pe Vasile Blaga. PDL Galaţi va fi reprezentat la Convenţia Naţională de 100 de delegaţi.
„Am venit la conducerea municipalei PDL cu Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele Cezar Preda şi mi se pare corect şi onest să sprijinim această moţiune. Dacă la Convenţie lucrurile merg aşa cum ni le dorim noi, vom continua, dacă nu, aşa cum este firesc, noua conducere a PDL să-şi pună altă echipă de conducere la filiala locală”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.


Articole înrudite