28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viorica Dăncilă, la Galaţi: "Duminică avem discuții legate de aeroportul de la Galați"
Viorica Dăncilă, la Galaţi: "Duminică avem discuții legate de aeroportul de la Galați"

Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Viorica Dăncilă revine la Galaţi", preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi premierul României, Viorica Dăncilă a făcut vineri, 05 iulie 2019, o vizită la Galați, pe linie politică, pentru a discuta cu filiala locală. Viorica Dăncilă a fost însoţită de Eugen Teodorovici și Mihai Fifor. "Am avut ședința comitetului executiv la Galați și mai devreme am avut ședința de comitet executiv la Brăila. Am vrut să facem o evaluare a rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare și în același timp să vedem propunerile care vin din partea primarilor, din partea membrilor pentru activitatea politică, dar și legat de activitatea guvernamentală. Am discutat despre modul în care vom acționa de acum încolo astfel încât Partidul Social Democrat să redevină cel mai puternic partid din România", a precizat Viorica Dăncilă.

Dan Nica: "A fost un dialog foarte viu"

Președintele filialei gălățene a PSD Galați şi europarlamentar PSD, Dan Nica, a considerat întâlnirea drept una pozitivă, în ciuda faptului că atât în Galați cât și în Brăila, chiar dacă PSD a câştigat judeţul la alegerile europarlamentare, a pierdut în fața altor partide orașele reședință de județ. "Am avut ședința comitetului executiv al PSD Galați și am prezentat doamnei președinte, doamnei prim-ministru, domnului Teodorovici, și domnului Fifor, o analiză a activității noastre și măsurile pe care le vom lua în continuare. Am avut discuții legate și de activitatea guvernamentală, propuneri, a fost un dialog foarte viu", a declarat Dan Nica.

Viorica Dăncilă: "Deplasarea noastră în toate județele are drept scop și reluarea dalogului cu cetățenii"

Viorica Dăncilă a dat şi câteva explicații legate de rezultatele slabe obţinute de PSD la alegerile europarlamentare. Una ar fi comunicarea slabă. "Noi am vorbit prea puțin despre realizările programului de guvernare, am mers pe alte teme și acele teme au atras atenția pblicului. Contactul cu cetățenii nu a fost cel care trebuia și poate că asta a făcut ca oamenii, din electoratul nostru, să nu se mai prezintre la vot şi să creadă că părearea lor nu contează și că efectiv nu suntem deschiși dialogului. De aceea și deplasarea noastră în toate județele are drept scop și reluarea dalogului cu cetățenii", a explicat Viorica Dăncilă scorul slab la alegerile europarlamentare, susţinând şi că felul în care s-a implicat conducerea centrală în realizarea campaniei a fost unul defectuos.

Aeroportul de la Galați, Drumul Expres și Centura Galaţiului, nu ar fi fost uitate

Promisul aeroport de la Galați, din zona Braniştea, pentru Galați, Brăila și Focșani, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "FOTO/VIDEO | LOCUL unde se va construi AEROPORTUL de la Galaţi", ar avea șanse să și apară în realitate, deocamdată nu se știe când, dar proiectul nu a fost uitat după ultimele alegeri, cel puțin așa susține Viorica Dăncilă. "Avem mai multe soluții pentru acest aeroport, chiar duminică (n.r. - 07 iulie 2019) vom discuta și cu investitori străini pentru parteneriat public-privat, avem în vedere și introducerea acestui aeroport într-o hotărâre de guvern. Pe noi ne interesează ca acest proiect să devină cât mai repede realitate. Duminică avem discuții legate de aeroportul de la Galați", a explicat Viorica Dăncilă.

Și Drumul Expres sau Centura Galațiului au fost pomenite de premier. "Aceste proiecte importante pentru această zonă aveau ca termene pentru proiectare și scoatere în execuție finalul lunii august, ambele proiecte. Am solicitat domnului ministru Cuc ca licitaţia pentru proiectarea Drumului Expres Brăila-Galați să fie scoasă la sfârşitul acestei luni, vreau o devansare cu o lună de zile", a spus Viorica Dăncilă.

PSD nu susţine Legea Recunoştinţei

Partidul Social Democrat nu susține propunerea legislativă cunoscută drept Legea Recunoștinței și nici guvernul nu o susține. Este vorba despre legea care obligă copiii și nepoții să îşi susțină financiar părinții, bunicii sau străbunicii, chiar vitregi, dacă aceștia nu au mijloace de trai, propunerea legislativă arătând că cei care nu vor face asta riscă ani de închisoare. Ministrul Tedorovici a promis că proiectele aprobate nu vor rămâne fără finanțare, dar nu a ascuns că a cerut colegilor din ministere să își eficientizeze astfel activitatea încât să se încadreze în deficit.


Articole înrudite