Viziunea noului primar - organigramă modificată şi directori noi în serviciile subordonate

Vineri, 15 Iulie 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 28 iulie, în următoarea şedinţă a Consiliului Local, aleşii vor avea de votat noua organigramă a Primăriei Galaţi. Potrivit primarului, noua organigramă va avea 8 - 9 direcţii, faţă de cele cinci, existente acum. Reamintim că în ianuarie 2013, la propunerea primarului Marius Stan, din cele nouă direcţii ale Primăriei Galaţi - câte au funcţionat în perioada celor trei mandate ale primarului Dumitru Nicolae - CL a adoptat noua organigramă formată din patru direcţii mari - Dezvoltare, Buget-Finanţe, Infrastructură şi Lucrări Publice şi Servicii Publice ,  - şi instituţia arhitectului şef.  
Viziunea lui Ionuţ Pucheanu diferă însă de cea a lui Marius Stan:  “Se vor sparge direcţiile generale mamut, unde  lumea se călca pe bombeu, căci era un adevărat carusel până când se obţinea o hârtie… Acum, fiecare director va avea doar un anumit obiect de activitate, căci pe fosta organigramă [cea stabilită de Marius Stan] nu am înţeles niciodată de ce, de pildă, Patrimoniul şi Fondul Locativ se aflau sub Investiţii…, de ce serviciul de Mediu era sub Serviciile Sociale, sau de ce ISU era şi el sub Servicii Sociale, adică era o organigramă făcută…”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu. Potrivit acestuia, săptămâna care urmează, noua propunere de organigramă va fi trimisă, spre avizare, la Bucureşti, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (lucru pe care fostul primar Marius Stan nu l-a făcut, motiv pentru care a fost nevoit să supună organigrama aprobării CL-ului de două ori!), astfel încât până la şedinţa de CL din 28 iulie, totul să fie pregătit.
Totodată, primarul Ionuţ Pucheanu a spus  că nu va aduce în Primărie “oameni de afară”: “cred că Primăria are oameni valoroşi dar nu au fost puşi în valoare, cei din eşalonul doi merită o şansă şi sper că au văzut unde au greşit cei dinaintea lor,  iar sub o atentă coordonare, sper ca lucrurile să meargă mult mai bine decât până acum”.
Pucheanu a mai anunţat că vor urma schimbări şi la conducerea anumitor servicii aflate în subordinea CL, precum Poliţia Locală şi SC Gospodărire Urbană, o primă schimbare fiind numirea consilierului local UNPR Marian Alexandru la şefia societăţii Calorgal. Cât priveşte calităţile care l-au recomandat pe consilier pentru şefia Calorgal, Ionuţ Pucheanu a replicat: “asta cu specialistul în termoficare... eu cred că la conducerea Apaterm, în perioada declinului societăţii, au fost doar specialişti în calorifere ca să spun aşa şi nu oameni de viziune şi care să vadă partea juridică şi ecnomică a lucrurilor. Eu cred că pentru a conduce o societate precum Calorgal nu trebuie să fii expert pe termie... Domnul Alexandru este un om care cred că va reuşi să implementeze cam tot ce ne dorim, cam cum vede noua echipă a Primăriei rezolvarea problemei termiei, care nu va fi rezolvată mai devreme de doi ani, perioadă după care cred că Galaţiul ar putea deveni independent din punct de vedere al căldurii şi apei calde”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu