Amenzi de 40.000 lei pentru transport de lemne fără acte Recomandat

Joi, 28 Februarie 2019 15:27
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii şi jandarmii gălăţeni au depistat, la un control de rutină, două autoutilitare care transportau material lemnos fără avize de însoţire. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 de lei, fiind confiscaţi 18 metri cubi de lemn rotund de pin şi o autoutilitară.

Astfel, la data de 26 februarie 2019, în jurul orei 15:40, un echipaj mixt de poliţişti şi jandarmi au oprit în trafic, pe D.N. 24D, în localitatea Bălăbăneşti, două autoutilitare care transportau material lemnos. În urma verificării documentelor prezentate de conducătorii auto, doi bărbaţi de 25 şi 31 de ani, angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Vaslui, s-a constatat că materialul lemnos aflat într-una dintre autoutilitare nu avea aviz de însoţire, în cazul celei de-a doua existând neconcordanţe între cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoţire şi cea care figura în sistemul informatizat de urmărire a mateialelor lemnoase SUMAL. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, cele două autoutilitare au fost conduse la un canton silvic, unde s-a efectuat cubarea materialului lemnos. S-a stabilit astfel, că în prima autoutilitară se afla cantitatea de 10,948 de metri cubi de lemn rotund pin, pentru care nu exista aviz de însoţire şi, în cea de-a doua, cantitatea de 9,7 metri cubi de lemn rotund pin, avizul fiind valabil doar pentru 2,7 metri cubi.

Ca urmare, societatea comercială şi cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 40.000 lei pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire şi nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase. Totodată, au fost confiscaţi 18 metri cubi de material lemnos, precum şi una dintre autoutilitare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu