Brăila: Controale în mijloacele de transport în comun şi pieţe Recomandat

Marți, 14 Aprilie 2020 16:17
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În contextul unor posibile riscuri generate de pandemia de coronavirus, Corpul de Control al Instituției Prefectului-județul Brăila a început monitorizarea măsurilor întreprinse de Primăria Municipiului Brăila dispuse de prefectul județului, Cătălin Boboc, prin Ordin privind aprobarea planului de măsuri, în conformitate cu Ordonanțele Militare.

Astfel, în săptămâna 06-10.04.2020, s-a verificat modul în care sunt respectate, de către operatorii de transport, “normele impuse cu privire la protejarea și siguranța cetățenilor în contextul actual”, conform precizărilor art.2, din Ordinul de prefect nr.164/27.03.2020. În acest sens, Corpul de Control al Instituției Prefectului-județul Brăila, aflat sub coordonarea subprefectului Vasilica Vîlcu, a monitorizat mijloacele de transport în comun, respectiv tramvaie și autobuze, unde s-au constatat mai multe deficiențe privind curățenia, dar și nerespectarea distanței minime reglementate de Ordonațele Militare, gradul de ocupare al locurilor fiind de până 75% din capacitate.

În ceea ce privește monitorizarea circuitelor în piețele din municipiu, “care să permită fluidizarea cumpărătorilor și evitarea aglomerării, inclusiv prin limitarea accesului în interiorul piețelor, până la un număr care să permită respectarea distanței minime, conform recomandărilor” (art.5 din Ordinul Prefectului 164/27.03.2020), Corpul de Control al Instituției Prefectului-județ Brăila a constatat mai multe neconformități în Piața Concordia și în Hala Centrală. Printre acestea, nu toți comercianții purtau măști și mănuși de protecție, iar ușile de acces erau prevăzute cu covorașe dezinfectante, dar care erau uscate. În plus, alte două uși de acces în Hala Centrală, spre modulele de pește, erau deschise, asta deși în adresa nr. M 1302/06.04.2020, Primăria Municipiului Brăila menționează că aceste uși sunt blocate.

Urmare a celor constatate, Instituția Prefectului-județul Brăila a transmis Primăriei Municipiului Brăila o serie de măsuri și atenționează, pe această cale, S.C. Braicar S.A și S.C APT S.A să se conformeze urgent Ordinului de prefect, pentru limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus, în caz contrar, cele două societăți fiind pasibile de sancțiuni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu