Brăila: Hoţi şi tâlhari identificati şi reţinuţi Recomandat

Miercuri, 27 Februarie 2019 14:56
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Cei doi reţinuţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Astfel, faţă de tânărul de 26 de ani s-a  luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de tânăra bănuită de tâlhărie, control judiciar pentru 60 de zile.

..................................................................................................................................................

Poliţiştii din Brăila au identificat şi reţinut persoane despre care au strâns date ce le acuză fie de comiterea infracţiunii de furt fie a celei de tâlhărie. Poliţiştii brăileni l-au reţinut pe un tânăr, în vârstă de 26 ani, din Brăila, bănuit că, în perioada 18 - 26 februarie 2019, ar fi comis 8 infracţiuni de furt şi furt calificat. "În fapt, în cursul zilei de ieri, la ora 10:40, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat, pe raza municipiului, pe un tânărul în cauză, bănuit că, în urmă cu puţin timp, încercase să sustragă bunuri dintr-o societate comercială din Brăila. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului, unde, în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, s-a stabilit că, în perioada 18.02.2019 - 26.02.2019, acesta ar fi pătruns în alte 6 magazine alimentare de pe raza municipiului, şi, sub pretextul achiziţionării de produse aşezate în locuri relativ inaccesibile, determinând astfel vânzătorii să se îndrepte către acele zone, ar fi reuşit să sustragă ţigarete şi sume de bani de sub tejghea, cauzând prejudiciul total 4.231de lei. Acesta a fost reţinut pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă", a precizat Laura Belciugan, IPJ Brăila.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale i-au identificat pe doi brăileni, cu vârste de 24, o femeie, respectiv 54 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie. În fapt, la data de 26 noiembrie 2018, în timp ce un brăilean, în vârstă de 66 de ani, se afla în spatele unui supermarket din Brăila, aceştia l-ar fi deposedat, prin violenţă, de telefonul mobil şi suma de 30 de lei. Poliţiştii au depistat-o, pe raza municipiului, pe tânăra, în vârstă de 24 de ani, aceasta fiind condusă la sediul Poliţiei, în vederea continuării cercetărilor. Telefonul mobil sustras a fost recuperat şi înapoiat persoanei păgubite. Faţă de bănuită a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, desfăşurându-se în continuare activităţi de căutare a bărbatului în vârstă de 54 de ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu