05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Brânza topită, plină de E-uri
Brânza topită, plină de E-uri
Toate cele 61 de tipuri de brânză topită pe care le găsiţi la rafturile magazinelor din România conţin E-uri, avertizează Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Mai multe sau mai puţine. Iar unele dintre aceste substanţe sunt cancerigene.
Etichetele a 61 de tipuri de brânză au fost controlate pentru a se vede ce substanţe conţin şi care dintre ele sunt dăunătoare pentru organismul uman. Concluzia: fie că vobim despre 13, 6 sau două E-uri, toate tipurile de brânză topită conţin astfel de substanţe, unele din ele chiar periculoase pentru organism, cum ar fi E 250 care, în unele cazuri, poate provoca chiar şi cancer.
Oamenii nu prea ar mânca astfel de brânzeturi, dar sunt mai ieftine. Se tem totuşi pentru sănătatea lor. Substanţele nocive pentru organism sunt chiar cele care fac brânza să se menţină fină şi cremoasă. Cei care le consumă riscă să se aleagă cu dereglări hormonale, afecţiuni cardio-vasculare şi hepatice sau dereglări metabolice.


Articole înrudite