Cartuşe de vânătoare descoperite într-un autoturism la frontieră Recomandat

Marți, 02 Aprilie 2019 15:45
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit două cartuşe de vânătoare, într-un autoturism condus de un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova.

"În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei S.M., cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autovehicul marca Toyota Land Cruiser, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit două cartuşe de vânătoare calibru 16 mm. Un cartuş se afla pe bancheta din spate, iar cel de al doilea era ascuns sub aceeaşi banchetă a autoturismului. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat recent autoturismul şi nu avea cunoştinţă despre existenţa sau provenienţa celor două cartuşe", se arată într-un comunicat al S.T.P.F. Galaţi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tentativă de contrabandă calificată, iar cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu