CONSTANŢA: Consiliere psihologică telefonică pentru persoanele cu simptomatologie cauzată de pandemia COVID-19 Recomandat

Vineri, 20 Noiembrie 2020 11:12
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform ultimelor raportări, în România, s-au înregistrat peste 383.743 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 9.400. În acelaşi timp, aproximativ 1.174 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice (fiind internate la Terapie Intensivă), iar numărul pacienţilor vindecaţi este de 261.387 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info.

În acest context, Colegiul Psihologilor din România - filiala Constanţa, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, va oferi consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din judeţul Constanţa, care dezvoltă simptomatologie specifică cauzată de criza generată de pandemia de COVID-19.

„Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor din România - filiala Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei. Mulţumim colegilor care au înţeles rolul acestui demers şi s-au alăturat echipei“, a declarat prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România - filiala Constanţa.

În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor - filiala Constanţa vor participa psihologi-voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai filialei Constanţa.

„Ca şi procedură de lucru, apelurile sunt preluate de către un psiholog delegat ca persoană de contact, dl. Bălan Cristi, iar acesta îi contactează pe colegii înrolaţi în acest proiect în funcţie de disponibilitatea comunicată. Se lucrează pe un protocol standardizat, astfel încât fiecare intervenţie să aibă o structură comună, dar şi puncte specifice în funcţie de cazuistica întâlnită. Lista psihologilor implicaţi în proiect se regăseşte pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro, putând fi consultată şi direct de cei ce au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu“, precizează Colegiul Psihologilor - filiala Constanţa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu