20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada a învins Montana în manşa tur din 16-imile CEV Cup
CSM Arcada a învins Montana în manşa tur din 16-imile CEV Cup

După ce a fost eliminată în turul 2 preliminar al Champions League de titrata echipă poloneză Jastrzebski Wegiel, campioana României şi-a continuat traseul european în CEV Cup, a doua competiţie continentală ca valoare. Băieţii antrenaţi de Sergiu Stancu au întâlnit joi seara în sala Polivalentă Dunărea pe Montana Volley din Bulgaria, în manşa tur din 16-imile CEV Cup.
Chiar dacă bulgarii, cu rusul Maxim Sapozhkov, 219 cm, cel mai înalt jucător de pe teren, au condus cu 4-1, gălăţenii au preluat repede controlul, au dominat partida şi au obţinut o victorie în minim de seturi. Ultimul act al întâlnirii a fost cel mai disputat, cu ceva accente dramatice pe final. Montana a încercat să revină şi a condus cu 20-17. Antrenorul echipei noastre a mutat inspirat, Stankovic, Stuart, Raţă şi-au făcut treaba realizând puncte importante, CSM Arcada a revenit şi Marian Bala, care a fost desemnat MVP-ul meciului a închis tabela.
„O victorie care dă speranţe, o victorie care ne trebuia în acest, încă, început de sezon, pentru că am disputat doar trei partide până la acest joc. Sunt lucruri care trebuiesc îmbunătăţite, ştim ce este de făcut, vom încerca să îmbunătăţim jocul, iar asta să se vadă pe toată durata partidei. La returul de peste o săptămână din Bulgaria, cu siguranţă ne dorim calificarea, iar apoi ne dorim să ne calificăm la final four-ul de la Moscova din 15-17 decembrie”, a declarat la finalul meciului coach Sergiu Stancu.
Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - Montana Volley 3-0 (18, 20, 23). Formula de start pentru campioana României: Lescov 3 puncte, Sestan, Olteanu 7 p, Klapwijk 14 p, Bala 7 p, Talpă 8 p - Cristudor, libero. Au mai intrat: Jovanovic 2 p, Stankovic 9 p, Stuart 1 p, Raţă 1 p. Manşa retur se va disputa marţi 24 noiembrie în Bulgaria. CSM Arcada are prima şansă la calificarea în 8-imi unde ar urma să întâlnească pe Amysoft Lycurgus Groningen din Olanda.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite