Consulta copii mirosind a urină Recomandat

Vineri, 13 Decembrie 2019 10:03
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De câţiva ani, un medic al secţiei pediatrie din cadrul Spitalului de Urgenţă din Brăila îşi alungă pacienţii din pricina mirosului insuportabil pe care îl emană. Conducerea spitalului şi colegii doctoriţei acuzate că stă foarte rău la capitolul igienă, au tolerat acest comportament până când, din pricina mirosului înţepător de urină, un copil venit la consultaţii a vomat.

Sub protecţia anonimatului, mămica copilului rupe acum tăcerea, iar conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Brăila solicită cele mai aspre măsuri care pot merge până la desfacerea contractului de muncă. „Când am ajuns în cabinet şi m-am apropiat de dânsa am avut şocul vieţii mele. De la intrare te ia un miros de urină. Dânsa mirosea a urină. Avea papucii rupţi în picioare, dresurile fine rupte parcă trase de câini, cizmele lângă ea jerpelite şi murdare. La ieşirea din cabinet, fiul meu a vomitat în toaleta din spital din cauza doamnei pentru că mirosea foarte urât. A fost groaznic“, a povestit mămică care a şi făcut plângere la Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului nu neagă situaţia de fapt, dar se apără spunând că până în acest moment nu au nici o reclamaţie scrisă cu toate că orice inspector sanitar ar fi constatat această situaţie. O reacţia mai tranşantă a avut conducerea CJ Brăila, în administrarea căruia se află Spitalul de Urgenţă din Brăila, care s-a arătat şocat de ce a aflat prin intermediul comentariilor de pe reţelele de socializare, cerând conducerii spitalului să ia măsuri imediate folosind legislaţia din medicina muncii. „Ca şi măsură de urgenţă am vorbit cu doamna manager şi am rugămintea să găsească o soluţie împreună cu colegii. Aştept cu nerăbdare. De ce nu, poate şi o procedură din partea Ministerului Sănătăţii, o procedura legală prin care acest medic, foarte bine plătit în momentul de faţă, să fie eliminat cât mai repede din sistem“, a precizat Francisk Iulian Chiriac, preşedintele CJ Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu