Copii din centre instituţionale din Ucraina aduşi cu vaporul la Tulcea Recomandat

Vineri, 04 Martie 2022 08:16
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a asigurat preluarea unor cetăţeni ucraineni minori proveniţi din centre instituţionale. O navă sub pavilion ucrainean a acostat joi, 03 martie 2022, în jurul orei 21.00, în portul Tulcea, având la bord aproximativ 122 de minori si 13 însoţitori, cetăţeni ucraineni.

Operaţiunea a fost pregătită joi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. Au fost luate măsuri legat de acostarea navei şi efectuarea formalităţilor legale în portul Tulcea, cu sprijinul NAVROM Delta. Au fost asigurate măsuri de ordine publică şi operative, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Birou judeţean de  Poliţie Transporturi Tulcea şi Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea şi Poliţia de Frontiera. La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi Direcţiei Generale de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei a Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

După efectuarea formalităţilor vamale de către Poliţia de Frontieră Tulcea, aceştia au părăsit municipiul Tulcea cu 3 autocare private şi 2 microbuze puse la dispoziţie de către ISU Delta Tulcea urmând să ajungă în centre instituţionale din alte judeţe. În cadrul transferului nu au fost înregistrate incidente, precizează autorităţile tulcene.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu