19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dietă care reduce circumferinţa taliei cu 5 cm în opt săptămâni
Dietă care reduce circumferinţa taliei cu 5 cm în opt săptămâni
Cei care încearcă să slăbească şi-ar putea reduce circumferinţa taliei cu peste 5 centimetri în doar 8 săptămâni prin mărirea proporţiei de proteine şi reducerea celei de carbohidraţi şi grăsimi din dietă, potrivit unui studiu britanic, a relatat marţi cotidianul Daily Mail.
Studiul independent a fost efectuat de cercetători pentru a investiga gama „Simply Fuller Longer” de gustări şi alimente semipreparate comercializată de lanţul de magazine Marks & Spencer. În cadrul cercetării, un grup de femei şi bărbaţi a urmat un meniu care combina un mic-dejun bogat în proteine cu produse ale gamei „Simply Fuller Longer”. De-a lungul unei perioade de patru săptămâni, cei 45 de voluntari au pierdut în medie 4,7 kg, dieta acestora fiind restricţionată la 1.000 de calorii pe zi.
În urma unui alt studiu, mai extins, efectuat pe o perioadă de opt săptămâni, 12 dintre participanţii supraponderali au slăbit în medie cu 6,5 kg urmând aceeaşi dietă.
Taliile voluntarilor s-au micşorat în medie cu 5 cm, ajungând la 94 cm, iar procentul lor de ţesut adipos a scăzut de la 36,8% la 34%, nivelurile de colesterol scăzând cu până la o optime.
Meniurile includ gustări şi mese semipreparate precum o salată de somon în stil asiatic, pui la grătar şi risotto cu roşii, care conţin niveluri mari de proteine datorită peştelui şi cărnii slabe. Nutriţioniştii susţin că o dietă care conţine o proporţie mare de alimente bogate în proteine poate ajuta la scăderea în greutate pentru că aceasta creează un sentiment de saţietate mai repede decât o dietă bogată în carbohidraţi şi grăsimi.
Cele mai recente diete populare care au adoptat acelaşi principiu includ Dieta Atkins şi Dieta Dukan.
Studiul, efectuat de cercetători de la Institutul de Nutriţie şi Sănătate Rowett din cadrul universităţii Aberdeen, relevă faptul că voluntarii se simt mai puţin înfometaţi în ciuda reducerii aportului de calorii cu 40%.
Dr. Alex Johnstone, unul dintre autorii studiului, recomandă urmarea dietei bogate în proteine numai până la atingerea greutăţii dorite, apoi menţinerea acesteia prin exerciţii fizice.


Articole înrudite