Drogat şi înarmat cu o macetă a semănat teroare în Brăila Recomandat

Luni, 15 Iulie 2019 16:33
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Weekend cu scandal şi teroare în Brăila, unde un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost reţinut de două ori de către poliţişti ca urmare a scandalurilor şi distrugerilor provocate. Pentru a-l reţine, agenţii de poliţie erau pregătiţi să folosească armamentul din dotare pentru că agresorul era înarmat cu o macetă şi se afla şi sub influenţa drogurilor. Acum el se află internat, fără acord, în Spitalul de Psihiatrie Brăila şi va fi propus pentru o clinică de specialitate.

Iniţial, scandalul a pornit vineri seară (n.r. - 12 iulie), când mai mulţi locatari, din blocul unde locuieşte agresorul împreună cu fratele său, au reclamat că un bărbat înarmat cu o sabie lată, tip macetă, ameninţă trecătorii şi sparge geamurile de pe scară. Intervenţia poliţiştilor cu armele în mâna a fost după ce s-au asigurat că niciun locatar nu se mai află în zonă. Individul a fost reţinut şi condus la secţie pentru audieri, până sâmbătă (n.r. - 13 iulie), la ora 13:00, când s-a luat decizia internării lui la Spitalul de Psihiatrie Brăila. La spital, bărbatul îşi revine din criză şi solicită să plece acasă, şi cum influenţa narcoticelor trecuseră, medicul de gardă decide că poate pleca.

Însă, surpriză mare pentru poliţişti, care duminică seară (n.r. - 14 iulie) sunt solicitaţi prin apelul 112 cu privire la un scandal petrecut în apropierea unei societăţi comerciale ale cărei geamuri fuseseră sparte de acelaşi individ. "Vineri noaptea, un bărbat în vârstă de 42 de ani, care avea asupra sa o macetă cu care spărgea geamurile de la intrarea în bloc şi ameninţa vecinii, a fost prins şi dus la Spitalul de Psihiatrie Brăila. Apoi, în cursul zilei de ieri (n.r. - duminică), în jurul orei 19:00, poliţiştii au fost sesizaţi că o persoană necunoscută, folosind un obiect contodent, distruge geamurile unei societăţi comerciale", a precizat Gianina Niculae, IPJ Brăila.

De data aceasta, după ce recidivase şi ameninţase şi medicii, Comisia de Specialitate a Spitalului de Psihiatrie decide internarea nevoluntară a bărbatului. "Pacientul este în evidenţa noastră de ceva timp, astăzi dimineaţă (n.r. - luni) la raportul de gardă a fost foarte agresiv, ne-a ameninţat că nu vrea să rămână internat. A avut un comportament necorespunzător, motiv pentru care vom demara procedurile de internare nevoluntară", a precizat dr. Andreea Gavrilescu, director medical Spital Psihiatrie Brăila.

Vecinii din bloc sunt îngroziţi de isprăvile bărbatului şi se feresc să vorbească despre el, de frică că acesta s-ar putea întoarce. Instanţa va decide internarea, sau nu, fără voia pacientului într-o clinică de specialitate. La Brăila îl aşteaptă trei dosare penale pentru distrugere, port de armă albă şi ameninţare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu