01 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fonduri europene: Aparatură de înaltă performanţă pentru Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi
Fonduri europene: Aparatură de înaltă performanţă pentru Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi continuă modernizarea infrastructurii de sănătate care se află în subordinea instituţiei. Astfel, marţi, 16 iulie 2019, are loc semnarea contractului de finanţare pentru proiectul "Dotarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva".

Proiectul prevede dotarea Ambulatoriului de la Spitalul de Infecţioase din Galaţi cu aparatură în valoare totală de 600.000 euro, lista cuprinzând aparatură de înaltă performanţă precum fibroscan, un ecodoppler cu sonde, un laser CO2, aparat de fototerapie cu banda largă, defibrilatoare, biomicroscop, videodermatoscop, echipament de tomografie optică coerentă, dispozitive pentru crioterapie, la care se adaugă multe alte echipamente medicale.

Reamintim că încă de anul trecut, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, anunţa investiţii de amploare la această unitate spitalicească. "După ce am demarat mai multe proiecte de investiţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei», a venit momentul să lansăm primele investiţii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi. Cel mai important proiect prevede construirea unei clădiri noi pentru evaluarea imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular în cazul unor infecţii virale şi bacteriene. Va fi un spaţiu modern cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici, săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice", declara Costel Fotea, în luna august 2018.

Noua clădire de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi la care în acest moment lucrările se derulează din plin, va avea demisol şi parter, iar suprafaţa totală va fi de aproximativ 2.700 de mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 14.088.000 de lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi. Pentru dotarea laboratorului de microbiologie moleculară din pavilionul care va fi construit a fost depus un proiect pe fonduri transfrontaliere, în care au fost prevăzute dotări în valoare de 300.000 de euro.

Articole similare:
- Fonduri europene pentru echipamente de înaltă performanţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

- Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi va fi reabilitat şi extins

Articole înrudite