22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţean prins la Viile băut şi fără permis la volan
Gălăţean prins la Viile băut şi fără permis la volan

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare de ebrietate şi nu avea permis de conducere.
"La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, a  oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Viile, un autoturism înmatricuat în Germania, condus de către un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Galaţi, în vârstă de 25 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră, persoana nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că deţine permis de conducere eliberat de către autorităţile din Germania, însă nu îl are asupra sa. Au fost efectuate verificări specifice, ocazie cu care colegii noştri au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. Pe timpul efectuării verificărilor poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul  emana o puternică halenă alcoolică, drept pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Târgu Bujor unde a fost testat cu aparatul tip Dragger, rezultând o îmbibaţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost condusă ulterior la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor,unde au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Articole înrudite