22 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Investiţia a fost aprobată! Comuna Smârdan va avea reţea de gaze
Investiţia a fost aprobată! Comuna Smârdan va avea reţea de gaze

Încă 31 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Acestea se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja şi care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM. Despre aceste proiecte Monitorul de Galaţi a scris în articolul Proiecte de gaze naturale aprobate pentru patru comune din judeţul Galaţi.

În lotul de 31 de proiecte aprobat marţi, 14 iunie 2022, o singură comună gălăţeana a intrat pe listă. Este vorba despre comuna Smârdan care va primi 33.206.587 lei pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie gaze naturale.
Primarul comunei Smârdan, Silviu Zinica, a comentat pe o reţea de socializare scurt şi la obiect: ”Am promis, am făcut!
A fost aprobată astăzi (n.r. - 14 iunie 2022) cererea de finanţare a comunei Smârdan pentru înfiinţarea reţelei de alimentare şi distribuţie a gazelor naturale”.

În urma deciziei, autorităţile publice locale vor semna contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Astfel, poate fi demarată procedura de achiziţie publică şi, ulterior acesteia, pot fi demarate lucrările de construcţii.

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi distribuţia gazelor naturale.


Articole înrudite