29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Auzim mereu spunându-se că este foarte bine şi foarte sănătos să mănânci un măr pe zi. în cale ce urmează vă vom prezenta care sunt beneficiile introducerii merelor în dietă.

Sunt săţioase
Fiind consistente în fibre (au până la 20% din necesarul zilnic), merele implică procesul de mestecare, în timpul căruia organismul poate procesa celelalte alimente consumate, generând senzaţia de sătul. Dulceaţa naturală care se găseşte în mere ajunge în sânge treptat, ajutând la menţinerea unui nivel optim de zaharuri în corp (spre deosebire de gustările dulci, care introduc brusc zahărul în sânge).

Ajută respiraţia
Testele au arătat că, în cazul copiilor ale căror mame au consumat mere în timpul sarcinii, riscurile apariţiei problemelor respiratorii până la vârsta de cinci ani au fost reduse la mai puţin de jumătate. De asemenea, merele protejează plămânii adulţilor şi reduc riscul apariţiei astmului.

Scad colesterolul
Mulţumită conţinutului ridicat de pectină (un tip de fibră) polifenoli (antioxidanţi puternici), merele reduc nivelul "colesterolului rău". Nu curăţa merele” Coaja conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât pulpa.

Menţin creierul sănătos
Cel mai probabil pentru că favorizează producţia de acetilcolină - neurotrasmiţător identificat atât la nivelul sistemului nervos central cât şi la nivelul sistemului periferic - responsabil pentru buna funcţionare a celulelor creierului.


Articole înrudite