29 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miercuri, cu începere de la ora 13.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi vernisată expoziţia temporară „Migraţia în lumea animală”, manifestare de amploare care oferă publicului vizitator cunoştinţe complexe despre fenomenul migraţiei animale, valorificând colecţiile ştiinţifice ale Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi informaţiile documentare într-un mod interactiv şi plăcut.
Secţia Muzeu propune publicului vizitator prezentarea unei teme mai puţin abordată de către muzeele din ţara noastră, care oferă informaţii de actualitate şi curiozităţi despre cele mai spectaculoase migraţii de pe glob: evidenţierea factorilor care intervin în migraţie, a căilor de migraţie, a cauzelor care au dus la aceste deplasări, precum şi a factorilor care influenţează orientarea animalelor în timpul călătoriilor. De la migraţia migraţia somonului de Pacific, migraţia păsărilor, a fluturelui monarh sau a lăcustelor migratoare, cu o prezentare interactivă, expoziţia se constituie într-o captivantă incursiune în cauzele şi modalităţile de migraţie din lumea animală.
„Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene întâlnite în natură şi care a atras de mult atenţia omului este cel al migraţiei care reprezintă deplasarea în masă a animalelor, într-o anumită perioadă de timp, dintr-un loc în altul. Secţia Muzeu a abordat o temă îndrăzneaţă, migraţia animală, puţin prezentată în muzeele din România, pentru a familiariza publicul cu acest fenomen deosebit care se petrece an de an în lumea animalelor. În cadrul expoziţiei, interactivitatea joacă un rol important în modalitatea de expunere a datelor ştiinţifice, scopul nostru fiind acela de a oferi vizitatorilor de toate vârstele o modalitate modernă de a descoperi tainele migraţiei animalelor,” a declarat muzeograf Viorica Arcan, coordonatoarea expoziţiei.
În premieră pentru muzeul gălăţean, la această manifestare, în cadrul expoziţional, va fi montat un panou interactiv de tip multi-touch, publicul având posibilitatea de a interacţiona direct cu tematica prezentată.     Expoziţia temporară va putea fi vizitată până pe 30 martie 2012.

Articole înrudite