Ministrul Daea a deschis Târgul AgriCultura de la Brăila (FOTO) Recomandat

Joi, 26 Septembrie 2019 23:02
Publicat în Regional

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, joi, 26 septembrie 2019, la Brăila, la deschiderea Târgului Național AgriCultura. La târg au fost expuse utilaje agricole și echipamente pentru mecanizarea agriculturii, instalații pentru irigații, mașini, dar nu au lipsit nici micii producători, producători agricoli, asociații și cooperative agricole.

Odată ce a inaugurat târgul, a tăiat panglica tricoloră și a fost primit cu pâine și cu sare, Daea nu a stat ci a mers pe la majoritatea standurilor unde erau expuse de la utilaje la miere sau dovleci. Ministrul a cumpărat săpun de lavandă și săculeți pentru șifonier. A refuzat pernuțele cu lavandă. "Nu am insomnii, dorm ca un cal din picioare", a explicat ministrul care din târg a mai agonisit și un dovlecel pe care a dat 5 lei, dar și miere de albine, o cremă a apicultorului și limonadă bio.

"Am cerut subvenție de atâtea ori pe familia de albine și știți și dumneavoastră destul de clar acest lucru. Acum a apărut acest minimus, dar 20 de lei pe familia de albine, nu zic, sunt maxim 10 kg de zahăr", i-a spus un apicultor ministrului. Petrea Daea i-a răspuns că e bun și așa decât deloc. Anterior ministrul declarase că apicultorii trebuie să depună actele pentru a primi ajutorul de minimus, 20 de lei pe o familie de albine, o măsură de ajutor pentru apicultorii care au avut un an marcat de probleme.

Ministrul Daea a vizitat standurile cu mașini agricole, cu utilaje pentru irigații, dar nu a uitat nici de standurile cu tractoare româneşti. Ministrul a stat de vorbă și cu elevii aduși de profesori la târg, viitori agricultori care acum fac și practică în domeniu, ceea ce l-a făcut să se pozeze cu ei și să îi și felicite.

Daea a plecat apoi să vadă și zonele unde se reabilitează sistemul de irigații, care în Brăila va fi gata în 2020, dar a făcut și lobby în continuare pentru a se cumpăra produse românești.

Unul dintre cele mai importante anunțuri făcute de ministru a fost că fermierii vor primi în acest an subvenţia la timp, 70% din subvenție la 16 octombrie, asta deoarece, spune ministrul, cei de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au muncit non-stop pentru ca actele să fie gata la timp.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu