Penitenciarul Galaţi a cumpărat energie prin BRM

  (N.E.R.)
Joi, 03 Aprilie 2014 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ringul energiei electrice al Bursei Române de Mărfuri (BRM) – Terminal Galaţi a fost deosebit de animat la sfârşitul lunii martie, când Penitenciarul Galaţi a reuşit să achiziţioneze o cantitate medie estimată de 660,50 MWh energie electrică. Pentru această şedinţă de tranzacţionare, desfăşurată pe platforma electronică de tranzacţionare la BRM Terminal Galaţi, a fost înregistrat un ordin iniţiator de cumpărare pentru o cantitate medie estimată de 660,50 MWh energie electrică furnizată la Joasă Tensiune. Energia electrică cumpărată va acoperi necesarul Penitenciarului Galaţi, pe o perioadă de 8 luni, adică în perioada 01.05.2014 – 31.12.2014.
Tranzacţia, cu o valoare totală de 110.964 lei, a avut loc pe Piaţa la disponibil în Ringul energiei electrice, iar ordinele de sens contrar de vânzare au fost înregistrate din partea societăţilor: Electrica Funizare S.A. prin S.F.E.E. Muntenia Nord, Fidelis Energy SRL Iaşi, Tranenergo Com SA Bucureşti, Renovatio Trading SRL Bucureşti. Câstigătoarea licitaţiei va livra energia electrică la preţul de 168 lei/MWh (preţ furnizor la care se adaugă taxele ANRE).
Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM în anul 2007. Până în prezent, au fost organizate aici peste 280 tranzacţii cu energie electrică însumând o valoare de peste 425 milioane lei. Printre operatorii economici locali care au tranzacţionat energie electrică prin BRM, Terminalul Galaţi este în momentul de faţă singurul administrator al unei pieţe la disponibil, piaţă prin intermediul căreia, atât autorităţile contractante, cât şi societăţile comerciale pot achiziţiona mărfuri cu un grad înalt de standardizare sau diverse categorii de materii prime (inclusiv energie electrică).
Achiziţia de produse fungibile cotate pe piaţa la disponibil se realizează prin procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare potrivit prevederilor legislative privind achiziţiile publice.
Unul dintre marile avantaje ale acestei metode de achiziţionare este faptul că pentru aceste tranzacţii, contestaţiile, se depun la sediul BRM - Terminal Galaţi şi sunt soluţionate de comisia de licitaţie în maxim 24 de ore.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu