27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţist şi jandarm arşi la ochi. Agresorul, "la răcoare" 30 de zile pentru ultraj
Poliţist şi jandarm arşi la ochi. Agresorul, "la răcoare" 30 de zile pentru ultraj

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila, la data de 10.02.2022, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. (1), (4) Cod penal, raportat la art. 193 alin. (1) Cod penal (persoană vătămată poliţist); ultraj, prevăzută de art. 257 alin. (1), (4) Cod penal, raportat la art. 193 alin. (1) Cod penal (persoană vătămată jandarm); ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.
În fapt, s-a reţinut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20:30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferinţe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice.
Solicitarea Parchetului a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.02.2022.
"Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activităţi procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.


Articole înrudite